Elkészítése igazán tényleg csak pár perc. Vettem 2 nagy csomag hónapos retket. Alapos mosás után nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Kb. 1 tk sóval megszórtam és hagytam állni. Amíg állt, összekevertem 20 dkg görög joghurtot 2 gerezd reszelt fokhagymával, 1 tk mustárral és pár csepp citromlével. A retket kicsavartam és azt is beleforgattam. Ennyi az egész! :)
És, hogy édes is legyen isteni finom Zserbó pitét sütöttem. Igazából csak az ízeiben zserbó, de nem lehet nagyon abbahagyni. Pedig holnap ügyeletes leszek, tulajdonképp részben arra is készült...
A tésztához: 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 12 dkg hideg vaj, 1-2 ek jeges víz
A töltelékhez: 2 tojás, 6 dkg cukor, 15 dkg darált dió, , 20 dkg sűrű házi baracklekvár, 5 dkg tejcsoki darabolva
A tetejére: 10 dkg olvasztott tejcsoki
A tésztához a lisztet, a cukrot és a hideg, felkockázott vajat az 1
ek vízzel addig keverjük a robotgéppel, míg el nem kezd
összeállni. A lényeg az, hogy ne nagyon nyúljunk hozzá kézzel, hogy ne melegedjen fel a vaj!
A tésztát egy 22x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára kinyújtjuk, villával megszurkáljuk. 10-12 perc
alatt világos aranysárgára sütjük. Ezalatt elkeverjük a tojásokat a cukorral és a dióval. A
sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, majd a diós
krémmel, és 5 dkg felaprított csokival megszórjuk. További 20 percet
sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a megolvasztott csokival bevonjuk a tetejét .
Hű, az a süti... Nagyon jól fest! Egy, vagy nem is, kettő kocka jöhetne!
VálaszTörlésNekem is:)
VálaszTörlés