2015. március 28., szombat

Bögrés kókuszos

A világ legegyszerűbb és leggyorsabb süteményei a bögrés sütemények. A net-re ez bögrés Raffaello néven került fel. Én átneveztem, mert semmi köze a Raffaello sütikhez, pláne nem a csokihoz. Ám, nagyon finom! :) És olyan szépséges tavaszi színe van! :)

A bögre mérete 2.5 dl, nekem van olyan mérőeszközöm, ami az angolszász országokban a cup-okat méri. :)
Szóval habosra vertem 2 tojást, majd hozzáadtam 1 bögre cukrot és azzal is kevertem. Bele került 1/2 bögre olvasztott vaj, majd 2 bögre rétesliszt, ami 1 cs sütőporral volt elkeverve. És még 1 bögre tej. Ezt a masszát egy kivajazott tepsibe öntöttem és elsimítottam. Tetejére rászórtam 1/2 bögre kókuszreszeléket és 1/2 bögre porcukrot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem, de nem kell neki sok idő, kb. 20-25 perc alatt meg is sül. Rögtön forrón meglocsoltam 1 bögre tejszínnel. (NEM főzőtejszínnel!) Ezt a tejszínt gyönyörűen beitta a sütemény. Kockákra vágtam, tetejüket még megszórtam kevés kókuszreszelékkel és porcukorral. Isteni! :)

2 megjegyzés:

  1. Isteni tudom, én is szoktam sütni, kicsit eltér az én receptem ettöl, de a végeredmény ugyanaz :) Sokan azt hiszik, hogy kókuszkrém van a tetején.

    VálaszTörlés
  2. Én is hasonlót szoktam sütni, de ananászt keverek a tésztába, az is isteni :)

    VálaszTörlés