Sok helyen ettem már spenótot, sőt, sokáig meg voltam elégedve azzal amit főztem. Mígnem Kata barátném megismertetett az övével.
Kata nincs oda a konyházásért, valószínűleg nem is igazán érti az én
őrületemet, de azért volt már, amit kipróbált tőlem. Múltkor elmesélte,
hogy nem eszik meg másmilyen spenótot, csak, amit ő csinál. Természetes,
hogy elkértem a "titkos" receptet, mert az az igazság, hogy nálunk
mindenki szereti a spenótot és már nagyon sok recept alapján
elkészítettem, de mindig kész vagyok újat próbálni. Próbáljátok ki!:) (A receptet megint
változtatás nélkül teszem közzé! :) )
" Két doboz (fél kiló) spenótot béraktam a lábosba. mikor már kiolvadt
zúdítottam hozzá 4 dl tejszínt, sóztam, borsoztam (nem durván). Előtte
beáztattam két zsömlét tejbe. A végén még öntöttem hozzá egy kicsit,
amit már nem szívott be. Csináltam 2 ek liszttel egy rántást, amikor
színe van, jó sok fokhagymát belenyomtam, aztán felöntöttem a ledarált
bőven tejes zsömlével (a zsömit előtte ledaráltam, de ha valakinek úgy
teccik, elég ha kézzel összetrutyizza, vagy turmixolja, vagy, ami
teccik) Aztán ezt béborítottam a spenótba oszt felforrt (közben randa
ződeket köpködött), oszt kész"
Biztos finom, látszik rajta. Én besamelesen készítem, na az is ott van a szeren...
VálaszTörlés