2014. március 23., vasárnap

Bécsi kocka

ami inkább torony, a méretét tekintve. Nem csak mutatós, de nagyon finom sütike!

Sárga tészta: 10 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 13 ek víz, 30 dkg liszt, 1 sütőpor
Fehér tészta: 10 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg csokoládé
Krém: 2 vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 40 dkg vaj(!), 20 dkg porcukor, 1 citrom héja és leve
Rumos szirup: mennyiséget nem tudok adni, csak egy jó maréknyi kristálycukorból annyi vízzel, amennyi épp ellepte, szirupot főztem, majd felöntöttem rummal
A sárga tésztához a tojássárgájákat fehéredésig keverjük a porcukorral, lassanként hozzáadjuk a vizet, majd a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Tepsi mérete kb. 25x30 cm. A fehér tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és még úgy is verjük, míg jó kemény lesz. Nagylyukú reszelőn lereszeljük a csokoládét és a sütőporos liszttel együtt belekeverjük a habba. Ugyanabban a tepsiben, amiben a sárga tésztát sütöttük, ezt is megsütjük. Nagyon lassú tűznél, inkább szárítjuk. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, kanalanként hozzáadjuk a pudingot, a citrom reszelt héját és levét. A sárga lapot kettévágjuk, az egyiket meglocsoljuk  a rumos sziruppal, a krém egyharmadával. Erre rátesszük a fehér lapot, rá a krém második harmada, és a rumos sziruppal meglocsolt sárga lap. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét, megszórjuk kókuszreszelékkel és én még meglocsoltam egy kis olvasztott csokoládéval.


2 megjegyzés:

  1. Elnézést hogy ide írok de itt találtam a legfrissebb bejegyzést.Érdeklődni szeretnék a diócska sütőt hol lehet kapni??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen sütőt keresel? Olyat piacokon lehet kapni, amibe egyenként nyomod bele a tésztát és megsütöd. Elektromost nem tudom. Azt hiszem Szlovákiában.

      Törlés