2024. február 18., vasárnap

Huli Huli csirke

 Ma Hawaii felé mutatott a fakanalam! 😅

Egy főként amerikaiak által látogatott csoportban "jött szembe" ez a recept és mivel lakott még egy adag csirkecomb a mélyhűtőmben, hát, pont jól jött...


Hozzávalók: 1 kg csirkecomb (az eredeti receptben bőr nélkül, de én rajta hagytam), 1 csésze ananászlé, 1/2 csésze szójaszósz, 1/4 csésze barna nádcukor, 1/4 csésze ketchup, 2 ek rizsecet, 2 ek szezámolaj, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 tk frissen reszelt gyömbér, 1/2 tk őrölt bors
A mázhoz: 1/2 csésze ananász befőtt, 2 ek méz, 1 ek szójaszósz, 1 tk dijoni mustár


Egy közepesen nagy tálban keverd össze az  ananászlét, szójaszószt, barna nádcukrot, ketchup-ot, rizsecetet, szezámolajat, reszelt gyömbért, fokhagymát. Adig keverjük, amíg a cukor feloldódik.

Helyezzük a csirkehús darabokat egy visszazárható műanyagzacskóba, vagy lapos edénybe, öntsük rá a páclé kb. 3/4-ét, jól forgassuk meg benne. Tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára.

Fóliával kibélelt tepsibe fektetjük a húsokat, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük úgy, hogy közben a kimaradt páclével kenegetjük, kb. 10 percenként. Fontos, hogy ne száradjon ki a hús. 

Kis serpenyőben, közeps lángon keverjük össze az ananászt, a mézet, a szójaszószt és a mustárt. Addig keverjük, amíg felforr és kissé besűrűsödik. Ez kb. 5perc. Levesszük a tűzről. A combok sütésének utolsó 10 percégen kenjük meg a húsokat ezzel a mázzal. Már csak addig sütjük, hogy karamellizálódjon a máz..

Tojásos rizságyon újhagyma karikákkal és szezámmaggal megszórva tálaljuk.

 

 


1 megjegyzés: