A posztolás időpontját tekintve, akár esti mese is lehetne :D Már tavaly is megsütöttem Habliliom csodás remekét, most újra kedvet kaptam hozzá! :) Igaz, aszalt szilvám nem volt itthon, helyette aszalt meggy került bele, de ez cseppet sem ártott neki! Natúr marcipán helyett pedig pisztácia marcipánt vagdostam fel :)
Hozzávalók egy 22 x 22 cm-es négyzet alakú tepsihez: 20 dkg aszalt sárgabarack 10 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt vörösáfonya, 10 dkg aprított, kandírozott citrushéj, 10 dkg nyers marcipánmassza, 2 db közepes méretű tojás, 2 púpozott ek kukoricakeményítő, 1 púpozott ek rétesliszt, 15 dkg porcukor, ½ mkk sütőpor, 25 dkg krémes ricotta, ½ dl fehérrum, 2 dkg hámozott, szeletelt mandula
A tálaláshoz: vaníliával kevert porcukor
A barackokat langyos vízben átmostam, néhány percig puhítottam, majd nagyjából 1 cm-re kockáztam. A puha aszalt szilvát, valamint a marcipánt is ekkorára daraboltam. Tálba szórtam, hozzákanalaztam a vörösáfonyát és a citruskockákat. Alaposan elkevertem.
Az egész tojásokat keverőtálba ütöttem, hozzákanalaztam a porcukrot, és a konyhai robotgép habverőjével 4-5 perc alatt krémesen fehérre kevertem. A fokozatot alacsonyabbra állítottam, hozzáöntöttem a rumot, majd a ricottával tovább kevertem. Végül belekanalaztam a sütőporral elkevert kanálnyi lisztet, két kanál keményítőt. Az aprított gyümölcsöket és a marcipánt alaposan elkevertem a tésztában.
A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A levehető aljú, négyzet alakú tepsibe sütőpapírt terítettem, akkorát, hogy a peremére is bőségesen jutott. Az előkészített tésztát belekanalaztam.
Betettem a sütőbe, fél óra elteltével rászórtam a lapra szeletelt mandulát, további 10-15 percet sütöttem. Összesen 40-45 perc alatt világosra sül, nem szárad ki – érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy mindenhol átsült-e!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése