Hozzávalók: 4 tojás, 15-20 dkg
cukor, 1 citrom reszelt héja, 1,5 dl étolaj, 1,5 dl tejföl, 30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1
csipet só, 20 dkg ribizli, 10 dkg csokilencse, porcukor a szóráshoz
A tojásokat a cukorral verd addig, hogy sűrű, habos-krémes legyen – ez
eltart pár percig. Majd add hozzá az olajat és a tejfölt, keverd egyneműre a
keveréket. A sütőport, sót vegyítsd el a liszttel, majd add a tojásos
keverékhez. Legvégül keverd bele a ribizli 2/3 részét és a csokilencsét. Egy 30 x 30-as tepsit
(lehet nagyobb is, mert ebben nagyon magas lesz a sütemény) bélelj ki
sütőpapírral, majd zúdítsd bele a masszát, a tetejére szórd rá a maradék
ribizlit. A 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd aranybarnára, kb.35
perc, de amennyiben nagyobb tepsit használsz kevesebb lesz az idő. Az elkészült
süteményt gazdagon porcukrozd le és szeleteld tetszőleges formára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése