Krisztike receptje szó szerint:
Hozzávalók: 8 nagy fej gomba, 1 vöröshagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 450 gr. tejföl, 150 gr. Trappista sajt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 50 gr. vaj, só, őrölt fekete bors.
A gombákat gyengén megmossuk, szárukat kitörjük a kalapból és nagyon apróra megvágjuk. A gombafejeket mélyedésükkel felfelé egy tűzálló tálba tesszük és a belsejüket gyengén meghintjük sóval. Köré dobáljuk a hideg vajdarabokat, majd félre tesszük. Elkészítjük a tölteléket. A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a vágott gombaszárat, a vágott petrezselymet, ízlés szerint sót, őrölt fekete borsot, és kb. 10 perc alatt lepároljuk az egészet. Ha elkészül, lehúzzuk a tűzről és langyosra kihűtjük. Mikor kihűlt a gombaalap, hozzáütjük a tojást teszünk bele 2 kanál tejfölt, 2 kanál reszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy egy krémes tölteléket kapjunk belőle. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a gombafejeket. A töltelék tetejére teszünk egy nagy kanál sűrű tejfölt és egy dundi csipet reszelt Trappista sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése