Tavaszi ebéd, nagy örömmel fogadta a családom! :)
Hozzávalók 5-6
palacsintához: kb. 20 dkg megmosott spenót, 2
egész tojás, 2,5 dl víz, 4-5 ek finomliszt, 1 dl főzőtejszín, 1 ek olaj, 2-3
zúzott fokhagyma, 1 csapott mkk só
A hozzávalókat tegyük turmixgépbe és keverjük össze. Palacsintasűrűségű
egynemű, zöld tésztát kell kapnunk. (Ha sűrűnek találjuk, hígítsuk vízzel, ha
hígnak, adjunk hozzá lisztet.) Serpenyőben süssük meg, mint az édes
palacsintát. A felkockázott csirkemellet sóztuk, borsoztuk, majd hozzákevertünk
3 ek mustárt, 1 ek mézet. (Ízlés szerint fűszerezhető.) Hagyjuk a pácban óráig,
majd serpenyőben aranybarnára sütöttük. A kisütött palacsintákra vékonyan
vágott jégsalátát, apró kockára vágott kápia paprikát halmoztunk, majd kevés
csirkemellet tettünk rá és feltekertük. Ketchupot, mustárt vagy fokhagymás
joghurtot (salátaöntetet) is locsolhatunk rá. Tekerjük fel és már fogyasztható
is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése