2017. május 1., hétfő

Mézes-mustáros csirkemellel töltött spenótos palacsinta

Van egy szuper honlap: Életszépítők, aminek tulajdonosa Móni. Az évek során Mónival nagyon jóban lettem, már jó néhány receptemet osztotta meg a magazin oldalain. Most én  csináltam meg tőle valamit! :) Látványos és persze szép. Vannak hibái, de már tudom, hol rontottam, legközelebb jobban sikerül majd! :)
Tavaszi ebéd, nagy örömmel fogadta a családom! :)

Hozzávalók 5-6 palacsintához:  kb. 20 dkg megmosott spenót, 2 egész tojás, 2,5 dl víz, 4-5 ek finomliszt, 1 dl főzőtejszín, 1 ek olaj, 2-3 zúzott fokhagyma, 1 csapott mkk só

A hozzávalókat tegyük turmixgépbe és keverjük össze. Palacsintasűrűségű egynemű, zöld tésztát kell kapnunk. (Ha sűrűnek találjuk, hígítsuk vízzel, ha hígnak, adjunk hozzá lisztet.) Serpenyőben süssük meg, mint az édes palacsintát. A felkockázott csirkemellet sóztuk, borsoztuk, majd hozzákevertünk 3 ek mustárt, 1 ek mézet. (Ízlés szerint fűszerezhető.) Hagyjuk a pácban óráig, majd serpenyőben aranybarnára sütöttük. A kisütött palacsintákra vékonyan vágott jégsalátát, apró kockára vágott kápia paprikát halmoztunk, majd kevés csirkemellet tettünk rá és feltekertük. Ketchupot, mustárt vagy fokhagymás joghurtot (salátaöntetet) is locsolhatunk rá. Tekerjük fel és már fogyasztható is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése