Hozzávalók: 2 dl tej, 2-3 ek cukor,
2 tojássárgája, 100 gr porcukor, 250 gr mascarpone, 100 gr fehércsoki, 2 dl
tejszín, habbá verve, 300 gr eper + a díszítéshez, kb. 350 gr babapiskóta
A tejet melegítsük meg 3 ek cukroral, de csak addig kell melegíteni, amíg a cukor
teljesen felolvad benne. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral,
majd adjuk hozzá a mascarponét és a habbá vert tejszínt. A fehércsokit olvasszuk fel,
és keverjük ezt is a mascarponés krémhez. Egy őzgerincformát béleljünk ki
folpackkal, majd rakjuk ki az alját és az oldalát a cukros tejbe forgatott
babapiskótával. Erre kerül a krém fele, majd a forma közepén végighaladva a
krémbe nyomkodjuk fejjel lefelé a megmosott eper szemeket. Erre jön a krém
második fele, majd az egészet fedjük be tejbe mártogatott babapiskótával. Tegyük hűtőbe dermedni, díszítsük eperszemekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése