2017. május 14., vasárnap

Epres mascarpone tekercs

Nem tudok betelni az eperrel. Hál' Istennek még lesz egy darabig! :) Ez a tekercs egyszerűen abbahagyhatatlan! :)


Hozzávalók: 2 dl tej, 2-3 ek cukor, 2 tojássárgája, 100 gr porcukor, 250 gr mascarpone, 100 gr fehércsoki, 2 dl tejszín, habbá verve, 300 gr eper + a díszítéshez, kb. 350 gr babapiskóta

A tejet melegítsük meg 3 ek cukroral, de csak addig kell melegíteni, amíg a cukor teljesen felolvad benne. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét és a habbá vert tejszínt. A fehércsokit olvasszuk fel, és keverjük ezt is a mascarponés krémhez. Egy őzgerincformát béleljünk ki folpackkal, majd rakjuk ki az alját és az oldalát a cukros tejbe forgatott babapiskótával. Erre kerül a krém fele, majd a forma közepén végighaladva a krémbe nyomkodjuk fejjel lefelé a megmosott eper szemeket. Erre jön a krém második fele, majd az egészet fedjük be tejbe mártogatott babapiskótával. Tegyük hűtőbe dermedni, díszítsük eperszemekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése