Nagyon egyszerű étel és tényleg fenséges! :) A krumplit imádó férjem nagyon szerette.
Hozzávalók: 4 db burgonya
(nagyobb), 2 ek kukoricadara, 1 tk szezámmag, 1 kk fűszerpaprika (őrölt), 2
gerezd fokhagyma, rozmaring ízlés szerint (friss), 2 ek olívaolaj, ételízesítő
ízlés szerint
Meghámozzuk
a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával,
szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük,
majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot. 230
fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc). Zöldsalátával és
tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése