2016. szeptember 25., vasárnap

Montenegrói tepsis krumpli

Újabb csodaszép hétvége a tanyán. Már nem sok ilyen lesz ezen az őszön... Sok-sok munkával telt, mert hullanak a falevelek a fákról. Persze még nagyon sok van fent - ez a "nemszeretem" része a hétvégének. De a ragyogó napsütés kárpótolt mindenért! Egyszerű szombati ebéd volt, amit az egyik csoportban a Facebook-on tett közzé valaki.

Nagyon egyszerű étel és tényleg fenséges! :) A krumplit imádó férjem nagyon szerette.



Hozzávalók: 4 db burgonya (nagyobb), 2 ek kukoricadara, 1 tk szezámmag, 1 kk fűszerpaprika (őrölt), 2 gerezd fokhagyma, rozmaring ízlés szerint (friss), 2 ek olívaolaj, ételízesítő ízlés szerint
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot. 230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc). Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése