A szó szerinti recept:
Hozzávalók: 500 g burgonya, 200 g póréhagyma, 1 l zöldség alaplé, 200 ml tejszín, 100 g vaj, 5 g friss zellerzöld, 1 csipet frissen reszelt szerecsendió, só
Egy lábosban felolvasztjuk a vajat ügyelve hogy ne égjen meg. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórét a vajban kis lángon pároljuk. Nem pirítjuk! A burgonyát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. Hozzáadjuk a burgonyát a póréhagymához és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a zellerzöldet.Felöntjük az alaplével majd kb. 5 perc főzés után a tejszínnel.Belereszeljük a szerecsendiót, megsózzuk. Kis lángon addig főzzük míg a burgonya megpuhul. Ha a burgonya megpuhult egy kézi mixerrel pürésítjük, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése