2015. október 24., szombat

Vichyssoise vagyis krémleves póréhagymából és krumpliból

Apróséf oldalán találtam ezt a remek krémlevest. Tudtam, hogy ügyelet után fáradt leszek és még az imádott konyhám sem tűnik majd annyira vonzónak, hogy sokat legyek benne. A fiam pedig imádja a krémleveseket (is) :)
A szó szerinti recept:  
Hozzávalók: 500 g burgonya, 200 g póréhagyma, 1 l zöldség alaplé, 200 ml tejszín, 100 g vaj, 5 g friss zellerzöld, 1 csipet frissen reszelt szerecsendió, só
Egy lábosban felolvasztjuk a vajat ügyelve hogy ne égjen meg. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórét a vajban kis lángon pároljuk. Nem pirítjuk! A burgonyát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. Hozzáadjuk a burgonyát a póréhagymához és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a zellerzöldet.Felöntjük az alaplével majd kb. 5 perc főzés után a tejszínnel.Belereszeljük a szerecsendiót, megsózzuk. Kis lángon addig főzzük míg a burgonya megpuhul. Ha a burgonya megpuhult egy kézi mixerrel pürésítjük, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése