Itthon vannak a férjem gyerekei. Két év után találkozunk most mindannyian megint. A lánya Kanadában él, onnan nem annyira könnyű hazajönni. A fia Londonból ezért tud több időt velünk tölteni.
Ma ebédre hazajöttek a fiókák is. Férjem fia kedvéért Iraki tojásos bárányt készítettem lepénykenyérrel.
A lánykámnak pedig természetesen húsmentes ebéd készült: Chilis-fokhagymás-zöldborsós tészta Burrata-val.
Hozzávalók: 1 cs tészta (bármilyen, amit szeretsz), 1 csésze friss, vagy fagyasztott borsó, 1/4 csésze olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 kisebb chili apróra vágva, chili pehely (attól függ, mennyire szeretnéd csípősre), 1/2 csésze reszelt parmezán, 225 g Burrata sajt, 1 citrom leve és reszelt héja
A tésztát kifőzzük, a főzés vége előtt 2 perccel beleszórjuk a borsót. Így marad a borsó szép zöldszínű. Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és süssük illatosra, aranybarnára. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit. Süssük még 1 percig, gyakran kevergetve. Hozzáforgatjuk a leszűrt tésztát és borsót. Forgassuk jól át, ha "száraz"nak tűnik apránként adjunk hozzá 1 merőkanálnyit a főzővízből. Hozzákeverjük a reszelt parmezánt, a citromhéjat és citromlét. Sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon, kevergetve főzzük, amíg a sajt megolvad. Tálba tesszük az egészet, tetejére darabokra vágott Burrata-t teszünk, ami pont megfelelőre olvad a tészta melegétől. díszíteni lehet bazsalikomlevéllel és még megszórhatjuk kevés chilipehellyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése