Egyik főzős csoportban osztotta meg ezt a receptet Kati. Már írtam róla, hogy néha elég egy fénykép, hogy szerelembe essem. Nos, ez a sütemény is ilyen volt, talán a bájos pöttyei miatt.
Hát elkészült nálam is. Kati receptjét szószerint bemásolom
Hozzávalók: 500 g ricotta, 100 g kristálycukor, ½ kk só, 1 db tojás, 50 g kukoricakeményítő, 80 g kandírozott narancshéj, 80 g csokicsepp.
A ricottát tálba tesszük, villával összetörjük, majd összekeverjük a cukorral, tojással, kukoricakeményítővel, a kandírozott narancshéjjal és a csokicseppel. Kisebb (kb. 25x18 cm), kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét egyenesre igazítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, hűlés közben még szilárdulni fog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése