Fűszeres (csípős) koreai káposztasaláta.
Sokáig még megkóstolni sem akartam. Magyarázat nincs rá, tényleg nem tudom miért ódzkodtam tőle. De aztán persze eljött a perc és megkóstoltam, ráadásul a fiam folyton mondogatta, hogy ő ezt mennyire szereti. Millió receptet begyűjtöttem hozzá, de újra és újra visszahőköltem, mert annyira macerásnak tűnt.
Aztán kedvenc főzős csoportomban Agnes feltette a receptet, ahogy ő készíti. Csodás fotókat mellékelt és újra fellángolt a vágy, hogy ezt el KELL készítenem!
Agnes gyakorlatilag "fogta a kezemet", hogyhibátlan kimchit alkossak.
Eredményt még nem tudom, mert fél órája zártam le az üveget, most érnie kell...
Szorosan benyomkodjuk egy nagyobb, vagy több kisebb üvegbe (én az egy nagyobb verziót választottam). Lezárjuk az üveget és 3-4 napig hagyjuk a konyhában beérni. Sok levet enged, ezért, ha tele van az üveg, tálcát , vagy tálat kell alá tenni és az üveget naponta kinyitni, mert forr. Vigyázat! Nem mindenki szereti az illatát! Ha letelt az érési idő, hűtőben hagyjuk még 3-4 hétig állni és fogyasztható. Azt mondják, minél "öregebb" a kimchi, annál finomabb.👌
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése