Ma van az én drága férjem születésnapja👄
Gyerekeimmel megleptük. Minden reggel úszni jár, mi pedig odamentünk az uszodához, amikor jött kifelé. És felköszöntöttük. Nem számított rá, tényleg jól sikerült 💓 Este majd koccintunk is jóféle Tokaji aszúval. Nem igazán tortás, de azért egy finom gyümölcsös süteményt csak összedobtam neki
A tésztához: 175 g sima liszt, 75
gr vaj, 25 gr porcukor, 1 tojás
A töltelékhez: Kb. 1/2 kg kockákra vágott őszibarack, vagy más gyümölcs, 300 gr natúr görög joghurt, 3 ek porcukor, 2 ek méz,
fél tk vanília aroma, 2 tojás
A
tetejére: szeletelt mandula
A
tészta hozzávalóit összegyúrjuk, gombóccá formáljuk és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. A felkokázott barackot félretesszük. A töltelék többi hozzávalóját kézi habverővel elkeverjük. A pihentetett tésztát
lisztezett munkalapon köralakúra nyújtjuk és a forma alját, oldalát kibéleljük
vele. Villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk bele és babot/lencsét szórunk
a formába. (Én sütőkerámiát használok, nagyon praktikus) A maradék, leeső tésztadarabkákat összegyúrjuk, és kis csillagokat
szaggatunk ki belőle. Ezeket tepsibe tesszük. Előmelegített 175 fokos
sütőbe tesszük a pitét és a csillagokat. A csillagokat 10 percig sütjük, a
pitét 15 percig vakon, majd kivesszük belőle a nehezéket és a sütőpapírt. A
pite alján eloszlatjuk a gyümölcsöt, ráöntjük a joghurtos masszát,
tetejére is teszünk gyümölcsöt, megszórjuk a szeletelt mandulával és
visszatoljuk a sütőbe. Kb. 25 percig sütjük még, amikor már a formát
megrázogatva nem remegős a krém, akkor elzárjuk a sütőt. A csillagokat
rátesszük a pite tetejére, én még kevés porcukorral is megszórtam a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése