Szeretem a nem hagyományos ízeket.A citrom és a bazsalikom illatában is, ízében is káprázatos páros.
Hozzávalók: 300 g liszt, ½
cs sütőpor, 150 g vaj, csipetnyi só, ½ cs sütőpor, 1citrom
reszelt héja, ½ citrom leve, 120 g cukor (barna cukor), 10 g bazsalikomlevél
A
lisztet a sóval, sütőporral, vajjal összegyúrjuk. A bazsalikomleveleket késes
aprítóba tesszük a cukorral. A cukor helyett használhatunk barna cukrot, a
masszához adjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és annyi citrom levet, hogy
gyúrható legyen. Gyors mozdulattal összegyúrjuk, majd egy 4-5 cm vastagságú
rudat sodrunk belőle. Fóliába becsomagoljuk, és
éjszakára, vagy bár 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól
összeérjenek. A rudakat fél cm vastag
szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben
200 C°-on, 8-10 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése