2022. június 6., hétfő

Barack - a legfinomabb "lakodalmas" süti

 Mivel lakodalomban nem iagzán jártam, csak elmondás alapján tudom, hogy ezt rendszerint készítik. Mindig is nagyon szerettem. Párszor már elkészítettem. Nem gyors süti, mégis érdemes megcsinálni! 💓



Szerintem mindenkinek van egy, vagy több barack-süti receptje is, én leírom, most hogy csináltam :)

20 dkg puha vajat, 25 dkg porcukorral kikeverünk.

Adjunk hozzá 1 egész tojást, 1,5 dl tejet, és 8 dkg lisztet, amiben előzőleg 2 tk sütőport elkevertünk. Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentessük. Utána keverjünk hozzá 70 dkg lisztet, és kézzel dolgozzuk össze, gyúrjuk tésztává. Gömbölygessünk kicsi golyókat a tésztából, (2,5 dkg) és sütőpapíros tepsin, forró sütőben süssük világossárgára. A golyókat sütés előtt, egy kissé lelapítottam. Nagyon vigyázzunk, hogy a golyókat ne süssük túl, mert különben száraz lesz a süti. Éppen csak színt kell kapnia sütéskor. Ezután a sütőből kivéve, még melegen egy késsel vagy kávéskanállal vájjuk ki a félgömbök közepét. A töltelékhez egy fémedényben 20 dkg vajat gőz fölött, 3 egész tojással, és 6 dkg cukorral krémmé főzünk. Adjuk hozzá a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerint rumot, és egy púpos evőkanál baracklekvárt. Színezzük meg kakaóporral. Töltsük meg a félgömböket, és illesszük őket össze. A színezéshez piros és sárga színű ételfestéket, egy kevés langyos vízben feloldunk, ecsettel fessük be a barackok egyik oldalát pirosra, és azonnal forgassuk bele kristálycukorba. Majd ezután a másik felét sárga színűre, és szintén cukorba jól megforgatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése