Nem, nem megyek le spárgába! - sose tudtam 😵
Ellenben Dzsudit barátném főzött. Én meg "lemásoltam" Csuda finom! Bár a garnélát főként én szeretem, de a rizottóból csomagoltam a lánykámnak is:)
A recept szó szerint Dzsudit receptje. Köszönöm szépen! 💓
Kevés olívaolajon megdinszteltem 1 fej apróra kockázott hagymát. Hozzáadtam 200 g rizottó rizst (nagyon fontos, különben nem sikerül basmati
vagy egyéb rizsből), együtt pirultak, majd egy zúzott gerezd fokhagymával
pirítottam még egy keveset. Kb. 100 ml fehérborral öntöttem fel, a bort picit
hagytam elpárologni. Meleg alaplével (az enyém csirke volt és kb. 700 ml
összesen) merőkanalanként öntöttem fel a rizst, majd hagytam, hogy a folyadékot
beszívja, ekkor újabb kanál alaplével öntöttem fel. A végén a rizs nem főtt
szét és kásás állagú lett. Ekkor belekevertem 3 ek reszelt parmezánt, egy kis
reszelt citromhéjat és 1 ek vajat. Tovább nem főztem. Sóztam, borsoztam. 500 g
zöldspárgát megtisztítottam, feldaraboltam és kevés olívaolajon megpirítottam.
Picit sóztam. 180 g garnélát szintén kevés olívaolajon üvegesre sütöttem. A
rizottót spárgával és garnélával tálaltam, pici parmezánt is szórtam még rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése