Hogy mindannyian együtt lehessünk - múl évvel ellentétben - mi tegnap este emlékeztünk meg húsvétról.
Receptet csak azokhoz írok, amiket már tegnap kértetek tőlem a Facebook-on.
Hadd tegyem hozzá, hogy én még életemben ilyen finomat nem ettem, mint ez a sült sonka! Komolyan! Szívből ajánlom kipróbálásra!
Az asztalomon a barka lett a "tojásfa" :)
1 dl forró zöldséglevesben feloldunk 2 ek zselatinport, langyosra hűtjük és a sonkás masszába keverjük. Ebbe az aszpikos krémbe forgatunk 1 piros kaliforniai paprikát felkockázva, 3-4 szál felkarikázott zöldhagymát, 1 cs petrezselymet és 8-10 keméynre főtt, felaprított fürjtojást. Vízzel kiöblített formába töltjük és hűtőben jól kidermesztjük. (Nálam egy éjszakát töltött ott). Mielőtt a pástétomot betöltöttem a formába, az oldalát kiraktam félbevágott fürjtojásokkal.
És akkor itt van ez, a mindent elsöprő sült sonka:
Kisebb edényben elkevertem 3 tk mézet 1 tk msutárral. Rászűrtem a sonka levét, jól osszefőztem, Jó alaposan megkentem vele a sonkát, az egészet ráöntöttem, megszórtam majdnem 1 cs megtört rózsaborssal és fedő nélkül visszatoltam a sütőbe, amíg piros lett. Fantasztikus illata volt és hát újra elmondom, életem legfinomabbja, amit valaha ettem!
Mimózasaláta
Szárazon megpirítottam 7,5 dkg dióbelet, apróra vágtam 1 cs snidlinget. Elkevertem 1 doboz tejszínes sajtkrémmel, megborsoztam
Egy másik doboz sajtkrémet kikevertem 2 ek paradicsompürével és 10 dkg olajban eltett, apróra vágott, aszalt paradicsommal, szintén borssal ízesítettem.
Folpack-kal kibélelt őzgetinc forma aljára Gouda sajtszeleteket fektettem úgy, hogy kicsit fedték egymást, Erre kentem a snidlinges krémet. Beborítottam újra sajtszeletekkel, majd jött a paradicsomos krém. Sajtszeletekkel fedtem és jól becsomagoltam a formából likógó folpack-kal. Lenyomkodtam és ment a hűtőbe. Szépen szeletelhető kiborítás után.
Ez a lányom nagy kedvence. Zselés kekszrúd, amit fel szoktam turbózni a közeépére fektetett banáncsokikkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése