2020. július 12., vasárnap

Pikáns padlizsán

Hipp-hopp elszaladt 2 hét, ami a szabadságom volt. Bár ez most nem tengerparti csobbanós nyár volt, a tanyán a házunkat kellett felújítani... Az első etap van kész, de messze vagyunk még a végétől. És nagyon elfáradtam! A rengeteg ki-, bepakolás kiszívta az összes erőmet. Szerencse, hogy kedvenc szomszédunknál _dórinál - idén is működött a "beach", vagyis van egy jó nagy medencéjük és délutánonként ott tudtunk kicsit fürdeni .
Most a hétvégén lejöttek a gyerekeim, mert apukájuknak holnap lesz a születésnapja. Titokban zajlott a megbeszélés, így volt nagy meglepetés :)
Készültem egy isteni finom előétellel. Van évek óta egy nagyon szép levendulás könyvecském, a receptet ott találtam. A fiam teljesen odavolt ettől az ételtől, bár szerinte ez "lányos kaja". Én előételnek tálaltam, de akár főételnek is megállja a helyét.


Hozzávalók: 4 padlizsán, olaj, só, 10 dkg dió, zsemlemorzsa, 1 kápia paprika, 10-12 szál levendula, 4-5 szál rozmaring


A zsemlemorzsát, a durvára vágott dióval kevés olajon aranyszínűre pirítjuk. Beleszórjuk a levendulát, a rozmaringot és az egészen apróra vágott paprikát.
A padlizsánokat ujjnyi vastagon felkarikázzuk, besózzuk. Lecsepegtetés után rostlapon, vagy serpenyőben - mindig kenegetve a tetejét - megsütjük a szeleteket. Rögtön az illatos zsemlemorzsába forgatjuk a kisült szeleteket, majd hőálló tálra, vagy sütőtepsibe rakosgatjuk és néhány percre forró sütőbe toljuk, így tudnak az ízek és illatok kibontakozni. Melegen tálaljuk.

Ezek után grilleztünk, majdnem sikerült is, de a vége felé feltámadt a szél és bezavart minket a konyhába. Néhány kép imádott gyerekeimről, amikor megjöttek:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése