2017. július 20., csütörtök

Málnás nektarinlekvár

Leginkább csak sóhajtozom! :) Mert megfogadtam (na jó, nem esküdtem meg), hogy idén nem főzök be mást, csak néhány üveg sárgabarackot. De nem tudom betartani! Amikor annyira kínálják magukat a csodaszép, érett gyümölcsök a piacokon. :) És ez a párosítás is tökéletes! :)


Tisztán mérve 1.5 kiló érett nektarint kimagoztam, feldaraboltam. Összekevertem 25 dkg cukorral, egy vaníliarúd kikapart magjaival, 1 cs. 3:1 zselésítővel, majd az egészet összeturmixoltam. Nagy lángon felforraltam, időnként megkevertem. Hagytam 5 percig zubogva főni. Lekapcsoltam a tüzet alatta, hozzáadtam 60 dkg érett málnát. Ezzel már nem főztem tovább. Üvegekbe töltöttem, lezártam, kihűlés után megy a polcra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése