2017. február 10., péntek

Krémsajtos-Lemon Curd-os "Tiramisu"

Szóval, ez NEM Tiramisu. Nem szeretem, amikor olyan neveket adunk bizonyos ételeknek, amik részben - egy-két összetevőben - vagy kinézetben hasonlítanak a nagy nevű receptekhez. Mert ennek a süteménynek a babapiskótán és a mascarpone-n kívül semmi köze a tiramisu-hoz. Most mégis így volt kényelmesebb elnevezni. Meyer citromos őrületemben persze készítettem Lemon Curd-ot, az angolok ismert citromlekvárját. És ebből használtam fel ehhez a káprázatos édességhez:

Hozzávalók: 250 ml Lemon Curd, 500 g mascarpone, 3 tojás, 2 ek cukor, 2 cs vaníliás cukor, 1 cs (6 db) lapzselatin, 400 g babapiskóta
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájákat gőz fölött fehéredésig keverjük a vaníliás cukorral. A fehérjéket keményre verjük a vaníliás cukorral. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kihűlt tojássárgáját krémesre keverjük a mascarpone-val, majd hozzáadunk kb. 2 dl Lemon Curd-ot. A kemény fehérje habot két részletben óvatosan a krémbe forgatjuk. A kicsavart zselatinlapokat 2-3 ek felforrósított vízben olvadásig melegítjük (de nem forrajuk!). Belekeverünk 2-3 ek krémet, majd az egészbe keverjük a zselatint. Tortaforma oldalára és aljára babapiskótákat rakunk, Erre jön egy réteg krém. Megint egy sor babapiskóta, megint krém. A végére a maradék krémbe belekeverjük a maradék Lemon Curd-ot és a tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük dermedésig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése