2017. január 21., szombat

Grillezett csirkés Thai baguette

Végre itthon vagyok 2 hét után... Annyira vágytam haza, hogy azt nem tudom szavakba ölteni. Mégis, amikor hazajöttem, minden olyan idegennek tűnt... És még most is persze. Semminek nem olyan az íze, mint amire számítok - lehet, a sok gyógyszertől van. Aludni még mindig nem tudok rendesen, annyira fáj a mellkasom minden mozdulatra.
Viszont, a férjem fia - amint megtudta, hogy beteg lettem - azonnal repülőjegyet vett és hazajött. Ez amolyan villámlátogatás, holnap már megy is vissza.
Valami ebédet akartam készíteni, de igazából nem tudtam, hogy mit. Imádja a brassóit, de most valami mást akartam. Így készült el ez a Thai baguett. Nem tudom, a receptet hol találtam - talán az Apróshéf-en - . Hihetetlen finom lett, ajánlom mindenkinek kipróbálásra!

A húshoz: 600 g csirkemell filé, 4 csipet só, 4 csipet bors - fekete (tört), 4 csipet chili (őrölt), 20 ml étolaj
A "töltelékhez": 140 g sárgarépa (nyers, reszelt), 160 g angol zeller, 4 kis fej vöröshagyma, 40 g gyömbér (friss, reszelt), 40 g étolaj, 160 g édes chiliszósz, 1 db lime lé
A szendvicsbe: 160 g majonéz

Tölteni: 4 db baguette


A csirkemell filét félbevágjuk. A csirkemell filé szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt chilivel. Az étolajjal leecseteljük szintén mindkét oldalát a húsoknak. Grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük, oldalanként 2-2 perc alatt. (Persze egy sima serpenyő is tökéletes.) A répát meghámozzuk, vékonyra csíkozzuk. A gyömbérrel ugyan így járunk el. A vöröshagymát felszeleteljük. Az angol zellert meghámozzuk, és szintén felszeleteljük. A kisütött húsokat 2-3 mm széles csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a felaprított hagymát, angol zellert, gyömbért, és répát kb. 4 perc alatt magas hőn. Hozzáadjuk a felcsíkozott, sült csirkemellet. Hozzákeverjük az édes chiliszószt, és rányomjuk a lime levét. Jól összeforgatjuk, és készen is van. A félbevágott bagetteket megkenjük majonézzel. Mindkét vágott felületet megkenhetjük. Beleszedjük az elkészült tölteléket a kb. 30 cm-es bagettekbe.


3 megjegyzés:

  1. Jó látni, hogy itt vagy és fözöl, ez biztos kicsit kikapcsol, még ha most nehezebben is megy. Idö kell a gyógyuláshoz, csak nyugi.
    Vigyázz Magadra és biztos jót fog tenni a rehabilitáció. Puszi Neked és gondolok mindig Rád :)

    VálaszTörlés
  2. Végre itthon... örülök, hogy jól vagy és már recepttel is jöttél. Lassan minden visszaáll a régi kerékvágásodba. Ne hajszold magad, már nem lehet. Puszillak, remélem hamarosan látlak is... Kriszti

    VálaszTörlés
  3. Mielőbbi felépülést kívánok!

    VálaszTörlés