2016. március 30., szerda

Sonkás-sajtos-tejfölös galuska

Gondolom nem csak nálunk maradt a húsvéti sonkából. Több mindenre fel lehet használni, én évek óta sonkás kockát csinálok belőle. Most egy kicsit újítottam.
A maradék főtt sonkát ledaráltam. Kb. 25 dkg eidami sajtot lereszeltem. 2 tojásból galuskatésztát készítettem, kifőztem. Egy hőálló tálat kacsazsírral kikentem, beletettem a kifőtt galuska felét. Tetején elterítettem a darált sonkát, megszórtam a reszelt sajt felével és meglocsoltam egy nagy pohár tejföl felével. Beterítettem a galuska másik felével, megszórtam a maradék reszelt sajttal és meglocsoltam a maradék tejföllel. Ment a 180 fokra előmelegített sütőbe, amíg a sajt megolvadt a tetején.
Nagyon finom! :)

2016. március 28., hétfő

Medvehagymás tojáskrém és a Kis herceg

Maradt még medvehagymám, kezdeni kellett valamit vele. Tojás is van még, így tojáskrém készült belőle.

3 tojást keményre főztem, megpucoltam, aprítógépbe tettem 10 dkg vajjal, 10-12 levél medvehagymával és krémesre turmixoltam. Sóztam, borsoztam és máris lehet kenni! :)



És a tányérról egy pár szót. Van egy ismerősöm a Facebook-on, aki csodálatos porcelánokat fest. Ő festette nekem ezt a tányért. A bögrém már egy ideje meg van és tökéletesen kiegészíti ez a tüneményes tányér. Ha bármilyen hasonló szépségre vágytok, keressétek Sila Ildit, szerintem bármit elkészít! :) Köszi Ildi! :)



2016. március 27., vasárnap

Húsvét vasárnapi ebéd

Ebédre csatlakozott hozzánk a fiam kedvese is. :) Előételnek krémsajtos macskanyelveket kínáltam:

A húsvéti asztalomat újra díszbe öltöztettem:

Húsleves után kakukkfüves szűzpecsenye volt tócsnival és fenyőmagos bébirépával.

Florentin tojás húsvét reggelire

Férjem fia ezt "rendelte" még Angliából.:) Persze, hogy semmi ne menjen simán, az egyik buggyantott tojást ügyesen a földre tálaltam. Így a húsvét vasárnapom rögtön a takarítással kezdődött... Nem mondom, hogy boldog voltam. De a reggeli mindenkinek nagyon ízlett! :)

2016. március 26., szombat

Húsvéti vacsora asztal

Amiket már mutattam és még egy sajtos-hústekercs besamel mártással:



Áldott húsvétot Mindenkinek!

Húsvét a keresztény világ legnagyobb ünnepe, Jézus kereszthalálának és feltámadásának emlékére.
A zsidó vallásban Pészachkor ( jelentése elkerülni, kikerülni ) ünneplik az egyiptomi rabságból való szabadulást. Magyarul a kovásztalan kenyér (macesz) ünnepének is nevezik, mert a fáraó annyi időt sem hagyott a zsidóknak az Egyiptomból való távozásra, ameddig a kenyerüket megkeleszthették volna, ezért a vízből és lisztből gyúrt kelesztés nélküli maceszt (pászkát) ették. Eredetileg a két ünnep időben egybeesett, majd 325-ben a niceai zsinat a keresztény húsvétot a tavaszi napéjegyenlóség (március 21.) követő első holdtölte utáni vasárnapra tette.  Az ünnepet megelőző 40 nap a nagyböjt,
Jézus 40 napos pusztai böjtjének emlékére,a felkészülés, a lelki és testi megtisztulás ideje. 

Számos európai nyelvben a zsidó Pészachból eredeztetett szavak a Húsvét megfelelői: Pascua (spanyol), Páscoa (portugál), Pasqua (olasz), Paque (francia), Paste(román).
Főleg germán nyelvterületen viszont az
Ostara istennő (a túlvilág istennője, ünnepe a tavaszi napéjegyenlőségkor volt) nevéből eredő Easter, Oster elnevezés honosodott meg, mely a kereszténység előtti, pogány tavaszünnepekre emlékeztet.
No, ennyi elég is a húsvét eredetéről, még több információ ITT.  

Napok óta készülődöm és nagyjából el is készültem mindennel. Egy kis ízelítő képekben. Ha valaminek kéritek a receptjét, írjatok és beírom! :)





2016. március 25., péntek

Sonkával töltött kalács

Ma gyakorlatilag egész nap a konyhában voltam, most ültem csak le. No, ez nem panasz, mert nagyon szeretem csinálni, de ettől még kifáradtam. :) Készült több minden, majd sorban fotózom őket nappali fénynél. Ez a kalácska volt az utolsó, ami ma készült. Remélem, ugyanolyan finom, mint amilyen szép. :)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 1 kk sütőpor, 1.5 dl natúr joghurt, 1.5 dl langyos tej, 1.5 dl olaj, 2 csapott tk só, 2 csapott ek cukor, 2 tojás, kb. 30 dkg főtt sonka, fekete hagymamag
A tejet kevés cukorral és az élesztővel elkeverjük, felfuttatjuk. A tojásokat felverjük, rögtön egy keveset kiöntünk belőle, ez elég lesz a végén lekenni. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk az élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a joghurtot, az olajat és megdagasztjuk. Amikor már nem ragad a kezünkhöz, akkor jó. Konyharuhával letakarva, meleg helyen - én a mikróba tettem, ott biztosan nem kap huzatot - duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, négy cipóra osztjuk. Ezeket egyenként 15x30 cm hosszúra nyújtjuk, meghintjük sonkadarabokkal, feltekerjük, és csiga alakba hajlítjuk. Olajjal kikent tepsire tesszük, tetejüket megkenjük a maradék tojással és megszórjuk fekete hagymamaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsül.

2016. március 24., csütörtök

Egy kis macaron

... bár nem lettek tökéletesek. Még mindig nem tudom, mitől van az, hogy néha sikerülnek, néha nem. Finomnak finom persze, csak szoktam szebbeket is csinálni. Rózsavízzel készült a töltelék, ettől olyan tavasz-íze van.

Ecetes tojás

A húsvéti asztal egyik különlegessége lesz ez a finomság. :)
Ez egy igazi angol "kocsma-snack". Én nem színeztem a levét, de ha céklalében tesszük el, akkor szép rózsaszín lesz a tojás.
10 tojást keményre főztem, megpucoltam. Ez az üveg kb. 2 literes, ebbe kényelmesen elférnek a tojások. 1 liter vizet felforraltam 2 dl almaecettel, 3 ek sóval, 2 ek cukorral. A tojásokra szórtam 2 vöröshagymát cikkekre vágva, 1 gerezd fokhagymát, 3 babérlevelet, 5 szem borókabogyót kicsit megtörve, 1 kk mustármagot, 1 kk kakukkfüvet, 10 szem egész borsot, kevés chili-pelyhet. Felöntöttem a forró lével. Kihűlés után lezártam és azóta a hűtőben pihen. Legalább 3 nap érés kell neki. Lehet így tálalni, vagy félbevágva a sárgáját kiszedni, elkeverni sóval, borssal, pici olívaolajjal, dijoni mustárral, pár csepp ecettel vagy citromlével. Visszatölteni a fehérjébe.

2016. március 23., szerda

Cigánypecsenye és somlói galuska

Mondtam, hogy nem egy böjtös vacsora lesz! :) Általában brassóit kell főznöm, amikor a férjem fia jön hozzánk, de most megszakítottuk a hagyományokat. Nagyon finom cigánypecsenye lett a vacsora. A lámpafénynél nem lettek olyan szépek a fotók, mint szerettem volna, ezért elnézést. :)

Nem hiszem, hogy szükséges külön receptet írni hozzá, de ha mégis, akkor szóljatok! :)
A desszert pedig az én speciálisan felturbózott somlói galuskám volt, aminek a receptjével beneveztem egy versenyre is! :)
Elég macerás elkészíteni, de higgyétek el, minden fáradságot megér! :)
Tészta: 8 (9) db tojás, 8 ek víz, 38 dkg porcukor, 38 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja és leve, kb. 1 dl olaj
A tojásfehérjébe a vizet, kis sóval és citromlével habosra keverem géppel, majd kockákra vágott birsalmasajtot teszek bele, a tojások sárgájával tovább keverem, utána a porcukrot, megint tovább keverem, végül a sütőporos, citromhéjas lisztet keverem bele. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, eleinte erős lángon kell sütni, aztán gyengébben. Tűpróba után még melegen kiborítom rácsra, hogy egyenletesen hűljön. (A papírt még melegen le kell szedni!) Ha kihűlt, kb. 5 cm széles csíkokra vágom, majd a csíkokat fél cm lapocskákra. Ezt és az alább felsoroltakat előre el kell készíteni az asztalra, mielőtt a krémet elkezdem főzni.
- kb. 15 dkg (ha több, még jobb) diót megdarálva tálba egy evőkanállal, amivel szórni fogom
- pár deka durvára darált, vagy vágott diót, amennyi a tál tetejére való beszóráshoz kell, lassú tűzön meg kell pörkölni. Ez nagyon finommá teszi, minél több van belőle, annál finomabb.
- Darabokra vágott ét-, vagy tejcsokoládé szintén a tetejére, de közé is lehet tenni
- Min. 10 dkg mazsola egy pohár borba vagy rumba beáztatva
- Apró kockákra vágott birslamasajt és/vagy füge, datolya, mogyoró, mandula, stb.
- Rumos meggy, vagy cukrozott meggybefőtt, a leve is használható a locsoláshoz
- Rum, érdemes az üvegre húzni a csurgató dugót, hogy egyenletesen lehessen eloszlatni
- Tál, amibe rétegezzük. Minden előkészített adalékba még a szórókanalat is odakészítettem...
Krém: Egy nagy műanyag keverőtálba beleteszek 5 cs csokoládés pudingport, 3 ek holland típusú nagyon sötét kakaóport, 24-24 ek cukrot, 1 tk étkezési keményítőt, és ezt még szárazon jól elkeverem. Aztán ráöntök szűl 1 l tejet hidegen, és csomómentesre tovább keverem, jó, ha áll egy kicsit. Az összesen 3 l tej másik felét jól felmelegítem, és ráöntöm a hideg pudingos felére, összekeverem, és vissza a lábasba. Állandó keverés mellett, nem a legerősebb tűzön besűrítem, és amikor sorra kerül, merőkanállal locsolom bőven. A 3 liter tej kicsit sok ehhez a tészta mennyiséghez, a kimaradtat pudingként esszük meg. :)
Először 1 réteg tészta lapocskával kibélelem a tálat. A tésztát meglocsolom rummal, boros mazsolával, meggyel, a levével, (lehet jó lucskosra), rászórom a darabolt dolgokat, itt lehet újítani, hogy ne legyen mindig egyforma. Ezután merőkanállal rámerem a krémet, majd a darált diót. Azután kezdődik elölről, tészta, rum, mazsola stb., a tetejére darált dió először, utána pörkölt dió, darabos csoki, díszítésül meggy stb. Tálaláskor kell még tejszínhab, csokoládélikőr a tetejére csurgatni, amikor már eszitek. A csokilikőrt is én készítem: fél liter tejbe 30 dkg cukrot és 10 dkg sötét kakaóport felolvasztok és simára keverek. Keverés közben hűtöm ki úgy, hogy a lábas külső fele hideg vízben van. Ha kihűlt, bele kell keverni 1.5-2 dl tiszta alkoholt, vagy több Vodkát, mert az semleges ízű. Ez egy hatalmas adag, a legnagyobb leveses tálba készítettem és általában még egy kisebb tál is megtelik.

Medvehagymás sajtos rúd

Ma érkezik a férjem fia Londonból, hogy együtt töltsük a húsvéti ünnepeket. Nem lesz böjtös vacsora, hiszen évente kétszer jön és ilyenkor olyasmit főzök, amit szeret. De azért az érkezéskor, a welcome drink mellé egy kis ropogtatni valót is sütöttem:
Ismét Aranytepsi Andi receptjét vettem kölcsön. Kifogástalan, mint mindig! :)


2016. március 20., vasárnap

Virágvasárnap: Citromkrémes napsugár kocka

Virágvasárnappal kezdődik húsvét nagyhete. Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe, ez a nap volt halála előtti utolsó vasárnap. Az emberek tiszteletük jeléül ruháikat, ágakat tettek a földre, amerre Jézus elhaladt.  "Hozsanna Dávid fiának!" felkiáltással fogadták.

Barkát most nem szentelünk, tulajdonképp nem is sok mindent csinálunk ma. Én azonban ezzel a süteménnyel próbálok egy kis napfényt csempészni az asztalra:


Nagyon könnyű, habos sütemény. Édesapám nagyon szeretné... Recept innen.


2016. március 19., szombat

Szombati ebéd hús-mentesen

Még bizony böjt van. Így - bár nem tartjuk nagyon szigorúan az előírásokat - mégis igyekszem hús-mentes ételeket tálalni. Ehhez most "Tetkós Ági" adta az ötletet egy olyan levessel, amit muszáj volt kipróbálni :)

Brokkolileves diós gombóccal:
Utána pedig rizottó készült. Volt még fagyasztott vargányám, így ezt most elhasználtam

Hozzávalók: 1/2 kg rizottó rizs (Arborio), 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 25-30 dkg vargánya gomba, vagy 25 g szárított vargánya (ez esetben be kell annyi vízbe vagy levesbe áztatni, hogy ellepje és jól megszívja magát), 1 dl száraz fehérbor, 1.5 liter alaplé, 100 g vaj, 1 ek olívaolaj, 50 g reszelt parmezán, só, bors
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. 5 dkg vaj és 1 ek olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk a hagymát, a végén hozzáadjuk a fokhagymát. Beleöntjük a rizst és néhányszor átkeverve üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a fehérbort, néhányszor megkeverve hagyjuk, hogy a folyadék elpárologjon. Felöntjük egy-másfél ek forró alaplével. Keverjük és hagyjuk, hogy a folyadék nagyját beszívja. Ezt a folyamatot ismételgetjük, menet közben hozzáadjuk a gombát, ha szárítottal dolgozunk, akkor annak a levét is, hisz intenzív íze van. Ne adjuk a gombát túl korán a rizshez, mert akkor szétfő és nem annyira gusztusos. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a rizs megfőtt - nem túl hosszú idő, 15-20 perc -, belekeverjük a parmezánt, a tüzet elzárjuk alatta. Hozzáadjuk a maradék 5 dkg vajat, és lefedjük. Tálalás előtt elkeverjük és még reszelt parmezánt is szórhatunk a tetejére.

2016. március 14., hétfő

Marcipános Kossuth kifli

 Ezzel a Kossuth kiflivel adózom a márciusi ifjak emléke előtt.

Kossuth Lajos 1894 március 20-án halt meg Turinban (Torino). A róla elnevezett sütemény az 1840-es évek elején Pozsonyból indult hódító útjára.  A Vasforrás nevű fogadó tulajdonosa, Palugyai Jakab alkotta meg ezt süteményt, ami Kossuth egyik kedvencévé vált.

Egyik kedvenc bloggerinám - Habliliom -  turbózta fel a hagyományos Kossuth-kiflit egy kis marcipánnal. Nálam minden befutó, amiben marcipán van. Habliliom összes receptje hibátlan, érthető és az ember mindig úgy érzi, hogy azonnal el kell készítenie, amit a fotón lát! :)
Mivel tegnap ügyeletes voltam - a változatosság kedvéért -, ez igazán egy gyorsan elkészíthető és nagyon finom sütemény lett! :)

Kossuth Lajosról elnevezett sütemény az 1840-es évek elején Pozsonyból indult hódító útjára. Az országgyűlési képviselők kedvenc helyeként ismert Vasforrás nevű vendéglő tulajdonosa, Palugyai Jakab kreálta és tette étlapjára.

A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.
Kossuth Lajosról elnevezett sütemény az 1840-es évek elején Pozsonyból indult hódító útjára. Az országgyűlési képviselők kedvenc helyeként ismert Vasforrás nevű vendéglő tulajdonosa, Palugyai Jakab kreálta és tette étlapjára.

A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.
Kossuth Lajosról elnevezett sütemény az 1840-es évek elején Pozsonyból indult hódító útjára. Az országgyűlési képviselők kedvenc helyeként ismert Vasforrás nevű vendéglő tulajdonosa, Palugyai Jakab kreálta és tette étlapjára.

A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.

2016. március 12., szombat

Édesapám temetése

Ez ugyan egy gasztro-blog, de egyben személyes blog is. Így leírom - elsősorban önmagam miatt - azokat a dolgokat, amik érnek, amik befolyásolják a napjaimat.
Mint tudjátok, Édesapám nagyon sokat jelentett nekem. Nyilván más is így van az édesapjával. Kislányként azt hiszem, inkább féltem tőle sokszor, hiszen szigorú, néha túl szigorú volt. Szigorú - néha túl szigorú - volt a két testvéremmel is. De mindkettő nagyon klassz ember lett! Az idősebbik bátyám - aki Édesapánk nevét is viseli - orvos lett. A fiatalabb bátyám pedig mérnök. Egyikünket sem hagyott elkallódni, azt hiszem EMBER-t nevelt mindannyiunkból.
De szigorú volt a röplabda edzéseken a "lányaival" is. Mégis eredményeket ért el, nem is akármilyeneket a magyar röplabdasporttal. Nem véletlenül viselt tisztséget a nemzetközi szövetségben sem, 10 (!) olimpián vett részt. Az első olimpia 1964 Tokyo, a magyar röplabda ezen az olimpián vett részt először. Én akkor 4 éves voltam. Mégis emlékszem, amikor hazajött a hosszú utazásról, a bőröndjében a sok ajándék mellett lapult 4 színes ülőpárna. Egy halványsárga, egy piros, egy zöld és egy kék. Mindegyiken rajta volt a röplabdaháló, egy röplabda és néhány játékos figurája, valamint az olimpia helye és évszáma. Nem tudom, miért pont ezekre a kis lapos szivacs párnákra emlékszem, de ezekre nagyon. Meg emlékszem, hogy telente - amikor nagy hó volt - sétáltunk együtt a templomba. Fehér gumicsizmám volt, az a fajta, amibe cipőstül kellett belelépni és az oldalán patenttal záródott. Nem szerettem. Édesapám fogta a kezemet.  Erős keze volt, az enyém meg kicsi. Én ökölbe szorítottam a kezemet, az öklöm elfért a tenyerében. És a keze mindig meleg volt. Az én nagy, erős, "félelmetes" apukám, aki saját mesét mesélt, amikor beteg voltam. Ez a mese az elefántról szólt, akinek tüske ment a talpába és a kisegér segítette meg. Már nem emlékszem a mese részleteire, szerintem ezt ő találta ki, de arra emlékszem, hogy állandóan azt kértem, hogy ezt mesélje. Mivel sokat volt úton, nem töltöttünk együtt sok időt. Néhány éve eltörte a combját. Attól fogva nem tudta a lakást elhagyni, én viszont látogattam. Minden vasárnap, a szokásos süteményekkel. És nagyon-nagyon közel kerültünk egymáshoz. Talán a kiszolgáltatottsága okán. Én lettem a felnőtt és Ő a gyerek...

Henry Scott: A szomszéd szoba

A halál tulajdonképpen jelentéktelen dolog...
valójában csak átmentem ide a szomszéd szobába.
Én én vagyok, te pedig te. Akármit is jelentettünk
egymásnak egymás életében, ez mit sem változott.
Nevezz csak nyugodtan a megszokott nevemen, beszélj
velem ugyanazon a könnyed hangon, melyen mindig is
beszéltél. Ne változtass a hangszíneden. Nevess
ugyanúgy, ahogy valaha együtt nevettünk a vicceken.
Imádkozz, mosolyogj, gondolj rám - emlegesd fel
A nevem nap mint nap, ahogyan annak előtte is, de ne
árnyékolja be semmi a hangulatot, amikor szóba
kerülök. Az élet nem kapott semmiféle új jelentést.
Minden olyan, mint amilyen volt, nem szakadt meg a
folytonosság. Az, hogy nem látnak, még nem jelenti azt,
hogy nem kell rám gondolni. Várok rád, itt vagyok
a közeledben - egészen közel. Nincs semmi baj.


"Elbúcsúzom, de ott leszek,
Ahol a szél zúg, a nap nevet.
Elbúcsúzom, de itt marad
Belőlem néhány pillanat."

2016. március 11., péntek

Medvehagymás tojásos nokedli

ráadásul "Feri módra". Az egyik gasztro-csoportba töltötte fel Feri ezt a receptet. Egyszerűen szenzációs! Gyorsan el is készül, mivel ma megyünk le a tanyára, kell itthon hagyjak valami étket a gyerekeimnek. A tojásos nokedli mindig siker. Így felturbózva pedig egészen különleges! :)
Egy nagy csokor medvehagymának a felét apróra vágtam. Beleszórtam egy tálba, hozzáadtam 40 dkg lisztet, kicsi sót, 2 tojást és annyi vizet, hogy nokedlit tudjak szaggatni belőle. Bő, sós vízben kifőztem. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockákra vágtam, zsírját kisütöttem. Beleszórtam 5 dkg felkockázott főtt-füstölt sonkát, 2 szál felkarikázott újhagymát, majd ebbe forgattam a kifőtt nokedliket. 3 tojást felvertem egy kicsit kevés sóval, beleforgattam a maradék felaprított medvehagymát és ráöntöttem a nokedlire. Összesütöttem. A végén lehet sózni, borsozni. Hát ugye, hogy egyszerű? :)

2016. március 10., csütörtök

Habos-túrós kocka

Egy nagyon finom, könnyű és nem túl édes süteményt sütöttem ma. Valahol a Facebook egyik csoportjában találtam a receptet és biztos voltam benne, hogy ezt a családom szeretni fogja. Így is lett!
A tésztához: 12 dkg liszt, 4 dkg porcukor, 1 csipet só, 7 dkg vaj, 1 tojássárgája
A töltelékhez: 3 tojássárgája, 9 dkg porcukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 nagy pohár tejföl, 1 ek vaníliakivonat, 50 dkg túró, 1 citrom
A tetejére: 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 2 tk étkezési keményítő

A sóval és cukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgáját is hozzáadva gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Letakarva 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és vajazott-lisztezett formába simítjuk. Villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. Közben a tojássárgájákat kihabosítjuk a porcukorral. Hozzáadjuk a pudingport, kicsit tovább keverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a vaníliakivonatot, a túrót és a citrom reszelt héját. Ráöntjük a tésztára, és kb. 45 perc alatt majdnem készre sütjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége felé beledolgozzuk a cukrot és a keményítőt is. Habzsákba kanalazzuk és a sütemény tetejére halmokat nyomunk belőle, és annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hab kicsit megpirul. Ezután a habot lehet tovább karamellizálni karamellizáló pisztollyal, de az enyém valamiért nem akart működni...

2016. március 8., kedd

Egy gyors ebéd - Vadas gomba gnocchival

Az élet megy tovább, csak a lelkünk marad üres még egy jó darabig. Ügyeltem tegnap. Reggel, amikor megnéztem a Facebook-ot, egyből szembe jött velem Illéskrisz gyönyörű fotója és hozzá a recept. Fiam is itthon van, a férjem is, aki amúgy sem rajong különösebben a húsos ételekért. Egyből eldöntöttem, ez lesz az ebéd. Komolyan, nem több, mint bő fél óra. És higgyétek el, isteni! :)
Krisztivel sok mindenben egyezik az ízlésünk! És már jó ideje személyesen is ismerjük egymást. Mindig elismeréssel adóztam a konyhája előtt és némi irigységgel a csodálatos fotói miatt. :) Gondolom a legtöbben már ismeritek a blogját. Ha mégsem, úgy nézzetek körül! De aztán visszagyertek néha ide is! :)