2016. január 31., vasárnap

Nagymama csoda diósa

Ez tényleg nagyon finom! Olyan - nem lehet abbahagyni - típusú sütemény! :)

A tésztához: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 7 dkg rétesliszt, 1 kk sütőpor, 4 tojásfehérje
A fehér laphoz: 15 dkg porcukor, 4 tojássárgája
A krémhez: 7 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 7 dkg darált dió, 1 cs vaníliás pudingpor, 3 dl tej
A tetejére: 7 dkg darált dió, 1 cs vaníliás cukor
A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót,  a sütőporos lisztet, végül a keményre vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 10-15 percig sütjük. A második réteghez  a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd a forró tésztára simítjuk, Forró sütőben még kb. 10 percig sütjük, vagyis addig, amíg a krém meg nem szilárdul. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A pudingport a tejjel, meg a cukorral sűrűre főzzük, még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt, akkor a vajjal alaposan kihabosítjuk. Ezt a krémet a kihűlt tésztára simítjuk. Tetejét megszórjuk a vaníliás cukorral elkevert dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése