2015. október 10., szombat

Gorgonzolás-laskagombás széles metélt karamellizált hagymával

Ügyelet után nincs sok energiám nagyon extra ételeket főzni (ehhez képest elég sok mindent csináltam ma). A fiam természetesen tésztás ételt kért. Kapóra jött a Nők Lapja Konyha legújabb számából ez a nagyon finom tészta! :)

Hozzávalók: 40 dkg széles metélt, 2 ek olívaolaj, 3 fej vöröshagyma, 1 ek cukor, 5 dkg vaj, 60 dkg laskagomba, só, bors, 20 dkg gorgonzola sajt, 2 dl főzőtejszín
A tésztát kifőzzük, leszűrjük. A hagymákból kettőt karikákra vágunk, az olajon pirítani kezdjük. A cukrot rászórjuk, kb. 10 percig folyamatos kevergetés mellett sütjük, amíg a cukor rákaramellizálódik a hagymára. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. A maradék hagymát apróra vágjuk, a vajon pirítani kezdjük.. Pár perc múlva hozzáadjuk a feldarabolt gombátm sózzuk, borsozzuk, 5-10 perc alatt készre sütjük. Mikor átpuhult a gomba, beletördeljük a gorgonzolást, majd felöntjük a tejszínnel. hagyjuk, hogy rottyanjon egy párat, a tejszín sűrűsödjön egy kicsit. Összeforgatjuk a tésztával, a tetejét megszórjuk a karamellizált hagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése