2014. október 11., szombat

Sült túrógombóc édes tejfölmártásban

Ebédre főztem egy nagy kondér húslevest, ennek a zuram mindig nagyon örül. Mivel nem épült még fel teljesen, így ez jól fog esni neki. És utána készült ez a sült túrógombóc:

50 dkg tehéntúrót villával összetörtem. Hozzáadtam egy csipet sót, 12 dkg búzadarát és 2 tojás sárgáját. Összekevertem és hagytam állni legalább egy órát. A kér tojásfehérjét felvertem kemény habbá. Óvatosan az előzőekhez kevertem. Nem túl nagy gombócokat formáltam a masszából és egy hőálló tálba sorakoztattam. 8 dkg porcukrot kikevertem egy nagy pohár tejföllel és 2 tojással. Ezzel meglocsoltam a gombócokat, majd 30 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toltam.

1 megjegyzés: