2014. május 11., vasárnap

Bodzafagylalt

Szeretek kísérletezni a házi fagylaltkészítéssel. Eddig a No.1 fagylalt nálam a marcipános bazsalikomfagylalt. Most szorosan felzárkózott mellé a bodzafagylalt. Sajnos a bodza elég rövid ideig virágzik, de érdemes kihasználni, amíg van. Tettem el bodzaszirupot is, szerintem azzal is működhet.:)


Hozzávalók: 5 dl joghurt, 3 dl tejszín, 15 bodzavirág, 1 citrom héja, 6 tojás sárgája, 10-15 dkg cukor

A joghurtot egy éjszakán át kicsöpögtetjük. A tejszínt megmelegítjük, és elkeverjük benne a cukor felét, majd hagyjuk langyosra hűlni. A citrom héját krumplihámozóval nagyon vékonyan lehámozzuk, majd a virágokkal együtt tálba tesszük és leöntjük a langyos tejszínnel. Miután lehűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a tojások sárgáját a maradék cukorral, és a virágokkal, citromhéjjal együtt felforralt, majd leszűr tejszínnel folyamatosan kevergetve tűzre tesszük és krémet főzünk. Elkeverjük a sűrű joghurttal. Ha nem elég savanykás, citromlét még lehet tenni hozzá. Teljesen lehűtjük, majd fagylaltgéppel elkészítjük. Ha ez nincs, akkor  mélyhűtőbe tesszük és óránként botmixerrel átkeverjük, hogy krémes maradjon.


1 megjegyzés:

  1. Kár, hogy most alig van időm - külső belső házfelújítás van nálunk - ezt szívesen megpróbálnám!

    VálaszTörlés