Hozzávalók: 5 dl joghurt, 3 dl tejszín, 15 bodzavirág, 1 citrom héja, 6 tojás sárgája, 10-15 dkg cukor
A joghurtot egy éjszakán át kicsöpögtetjük. A tejszínt megmelegítjük, és elkeverjük benne a cukor felét, majd hagyjuk langyosra hűlni. A citrom héját krumplihámozóval nagyon vékonyan lehámozzuk, majd a virágokkal együtt tálba tesszük és leöntjük a langyos tejszínnel. Miután lehűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a tojások sárgáját a maradék cukorral, és a virágokkal, citromhéjjal együtt felforralt, majd leszűr tejszínnel folyamatosan kevergetve tűzre tesszük és krémet főzünk. Elkeverjük a sűrű joghurttal. Ha nem elég savanykás, citromlét még lehet tenni hozzá. Teljesen lehűtjük, majd fagylaltgéppel elkészítjük. Ha ez nincs, akkor mélyhűtőbe tesszük és óránként botmixerrel átkeverjük, hogy krémes maradjon.
Kár, hogy most alig van időm - külső belső házfelújítás van nálunk - ezt szívesen megpróbálnám!
VálaszTörlés