2022. április 24., vasárnap

Húsgombócos spagetti spenótos-krémes szószban

 Végre vasárnap, fiacskám ekkor szokott hazajönni! És ma nem is egyedül jött, sőt később még a lánykám is csatlakozott. Nagyon finom tejszínes-spenótos szósz készült, amibe belekevertem a spagetti helyett Maccheroni-t. Ma sem vallottam kudarcot 😄


Először a húsgombócot készítjük el.

1 csokor újhagymát felkarikázunk a zöldjével együtt és kevés olajon megpirítjuk. 1 zsemlét langyos tejbe áztatunk, majd kifacsarjuk. Összedolgozzuk 1/2 kg darált hússal és a párolt hagymával. Sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel golyókat formálunk a masszából és olajon pirosra sütjük őket.

1 nagy pohár tejfölt összekeverünk 5-10 dkg reszelt sajttal. A kisült húsgombócokat hőálló edénybe tesszük, ráöntjük a sajtos tejfölt és kb. 30 percre 200°C-os sütőbe toljuk.

Amíg készül, lobogó, sós vízben kifőzzük a spagettit. 2,5 dl tejszínt felforralunk 2 gerezd zúzott fokhagymával. Enyhén megsózzuk, majd beleforgatjuk a spagettit és 10 dkg bébi-spenótot. Húsgombócokkal tálaljuk. Tálalás előtt megszórhatjuk kapribocsóval és lime-gerezdekkel díszíthetjük. (Én ezt elfelejtettem most...😕)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése