Közkedvelt teasütemény. És én is nagyon szeretem! Párszor már nekifutottam, de idáig a mai kivételével csak egyszer sikerült finomra.Vagy kemény lett a tészta, vagy a csokizással barmoltam el, szóval valami malőr mindig történt.
Van itthon még sárgabaracklevárom és bár ez a sütemény finom csokikrémmel is töltve, de valahogy ezzel az igazi :)
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 170 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 tojás sárgája, 30 dkg liszt
A puha vajat habosra keverjük robotgéppel a cukorral és a vaníliás cukorral, csipet sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját.
Amikor már jó habos a krém, beleszitáljuk a lisztet és egy spatulával jól összedolgozzuk.
Habzsákból kicsi korongokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire (hagyjunk helyet, mert nőnek és elterülnek kissé), majd 170 fokos sütőben 12-15 percig, egészen világos színűre sütjük. ilyenkor még úgy érezzük, hogy nincs kész, de! Készen van. Óvatosan rácsra tesszük őket hűlni, ahogy hűl, úgy szilárdul a korong.
Kettőt-kettőt sárgabaracklekvárral összetöltünk, tetejüket olvasztott csokival díszítjük. Másnap még finomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése