2020. augusztus 10., hétfő

Kéksajtos-körtés csirke

Gyönyörűséges körtefám van a tanyán. Viszont a gyümölcsét nem szeretem. rengeteg van rajta minden évben, potyog egyfolytában, erjed azonnal, ami a földre kerül, odavonzza a hangyákat darazsakat. idn is sikeresen megcsípett egy darázs, amikor szedtem fel a földről.
Most, hogy ennyit szidtam szegény fácskát, bemutatom, hogy mit is csináltam néhány nagyon szép körtéből :)



Hozzávalók: 80 dkg csirkemellfilé, só, bors, 3 ek olaj, kb. 50 dkg körte, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl főzőtejszín, 20 dkg kéksajt (ez esetben Gorgonzola)
A kockázott húst megsózzuk, forró serpenyőben az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fehérbort, összeforraljuk. A végén beleszórjuk a kockázott körtét és a morzsolt kéksajtot. Sózzuk, borsozzuk, majd 3 perc melegítés után hozzáadjuk a tejszínt. Összefőzzük. Főtt jázmin rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése