De azért biztos elfogy majd...
Szó szerint teszem közzé Judit receptjét. Annyi változtatás, hogy mandula helyett mogyoró ment bele...
150
g vajat kihabosítottam 190 g porcukorral, egy citrom reszelt héjával, 1 ek
citromlével és 1 tk vanília kivonattal. Egyenként hozzáadtam 3 nagy tojást,
mindegyiket alaposan kidolgozva, mielőtt a következő belekerült. Összekevertem
90 g lisztet, egy csipet sót és 110 g őrölt, hántolt mandulát fél cs sütőporral.
Ezt fokozatosan összekevertem a vajas masszával. 150 g áfonyát óvatosan
belekevertem. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntöttem (10x20 kb). 180
fokon (légkeveréses) 15 percet sütöttem, majd 50 g áfonyát szórtam a tészta
tetejére, egyenletesen. Újabb 15 perc sütés után letakartam alufóliával, hogy
ne barnuljon túlzottan. Kb 25 percig sült még, tűpróbával ellenőriztem. Amikor
kihűlt, 70 g porcukorral összekevertem kb. 2 ek citromlevet, ezzel a mázzal
díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése