2020. február 28., péntek

Oroszkrém kocka

Szeretjük az oroszkrém tortát. Főként idősebbik bátyám szereti, de őt sajnos most nem tudom ezzel a finomsággal megkínálni, mert most nem találkozunk...
A torta kistesója ez a kocka. Mutatós, krémes-rumos és nagyon finom! :)


3 lapot kell süssünk. Mindhármat 3 tojásból, vagyis összesen 9 tojásra lesz szükségünk.

1 laphoz: 3 db tojás, 3 ek cukor, 3 ek finomliszt, 1 kk sütőpor
A krémhez: 3 cs vaníliás pudingpor, 5 ek cukor, 8 dl tej, 1 közepes citrom reszelt héja és leve, 5 dl habtejszín, 20 gr express zselatinfix, 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs, 5 dkg rumban áztatott mazsola
A lapok locsolásához: 1 dl rumos tej

A díszítéshez: 1,5 dl habtejszín, 1 ek tortadara


A piskótából 3 lapot sütünk 3 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. (Oda kell figyelni, egyrészt, hogy egyenletesen terüljön el a tészta a tepsiben - nálam nem sikerült mindháromszor - másrészt, mivel vékony a tészta, nagyon hamar megéghet! 
A másik két lapnál is így járunk el. A tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük,majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt pudinghoz keverjük apránként, közben a zselatinfixet, a citrom reszelt héját és levét is hozzá adjuk. A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk. A krémet 3 részre osztjuk. Az alsó lapra kenjük az egyharmad részt, megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Rátesszük a másik lapot. Erre kerül újból a krém és a gyümölcsök. Befedjük a 3. lappal, lekenjük krémmel. 



Hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy éjszakára.
A habtejszínt keményre verjük. Csinos habrózsákat nyomunk a közepére, majd megszórjuk tortadarával. A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.

4 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon guszta ! Ügyes vagy. Mi is imádjuk és köszönöm,hogy közzé tetted. Rövidesen elkészítem, mert jönnek a gyerekek haza. Kérdésem lenne, hogy mekkorára nyújtsam a lapokat? Előre is nagyon köszönöm a válaszodat. Szép hétvégét kívánva maradok Katica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Katica!
      Elnézésedet kérem, csak most láttam a hozzáaszólásodat, illetve a kérdésedet...
      Az én általában használt tepsim egy kockaalakú, kb. 25 x 25 cm-es, lekapcsolható oldalú tepsi. De szerintem egy 20 x 30 cm-es formában is ugyanúgy meg lehet sütni.
      Még egyszer: bocsi, hogy csak most válaszolok!

      Törlés
    2. Drága vagy, nagyon szépen köszönöm. Jövő hét végére elkészítem, mert ha minden igaz jönnek a gyerekek Papa születésnapjára. Még egyszer nagyon köszönöm.

      Törlés
  2. Szia! Ígéretemhez híven jelentkezem. Elkészült és nagyon nagy sikere lett.Még egyszer nagyon szépen köszönöm.Már kérdezték, hogy mikor lesz ismétlés.

    VálaszTörlés