Őszintén szólva nem nagyon akartok és akartam már semmit főzni. De mélyhűtőmben megszólított két szép szelet lazac. Így elkészítettem. Előnye, hogy gyorsan meg van, nem hízlaló és persze nagyon finom! :)
Felolvasztottam 2 ek vajat. Belecsavartam fél citrom levét, sóztam, borsoztam. Jól összekevertem és ezzel a szósszal bepácoltam két vastagabb szelet lazachúst. 1 csomag leveles tésztát keresztben kettévágtam, mindkét részébe fektettem 1-1 szelet lazacot és belecsomagoltam. A tészta tetejét éles késsel bevágtam. Lekentem felvert tojással és 180 fokos sütben kb. 20 perc alatt pirosra sütöttem.
Amíg sült, elkészítettem a mézes-mustáros mártást hozzá.
1 ek vajat felolvasztottam és megfuttattam rajta 3 gerezd áttört fokhagymát. Feleresztettem 2 dl tejszínnel. Tettem bele 1 ek mustárt és 2 ek mézet. Fehér és fekete borssal fűszereztem. Amikor összeforrt, adtam még hozzá kb. 1 dl tejfölt. Ezzel is összefőztem. Ezzel a mártással tálalom a lazacot.
Nekem 2 szelet lazacom volt. Meg lehet persze csinálni úgy is, ha egy nagyobb darab halunk van, akkor nem kell elvágni nyilván a tésztát. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése