Békés és kellemes adventi várakozást Mindenkinek! :)
Hozzávalók:
37,5 dkg finomliszt, 15 dkg porcukor, 3 cs vaníliás cukor, 18 dkg vaj, 1 csapott mkk só, 1 citrom reszelt héja, 6 db
tojás sárgája
Töltelék:
15 dkg fehér csoki, 4 dkg vaj, 4 dkg porcukor, 4 ek fehér pezsgő, 1 ek citromlé
Díszítéshez:
6-8 dkg fehér csoki
A
tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, majd minimum egy órára hidegre teszem. A
töltelékhez a fehércsokit gőz fölött felolvasztom, hagyom kicsit hűlni és
hozzákeverem a többi hozzávalót, csomómentes selymes krémet kapok, amit hidegre
teszek, hogy egy kicsit megdermedjen. 2-3 mm vastagságúra nyújtom, és egy
kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrom, sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on sütöm
8-10 percig, Ha már kezd barnulni a széle ki kell venni. Ha kihűlt a tésztám
megtöltöm a krémmel. A fehércsokit egy fagyasztós zacsiban a mikróban lassan
felolvasztom, és egy pici lyukat vágok a sarkán, azzal díszítem a kis linzerek
tetejét. Sokáig eláll, persze, ha marad belőle, zsírpapírral bélelt dobozokba
tartom, és a sorok közé is teszek papírt.
Ezt a koszorút sajnos nem én készítettem. Volt kolléganőnk ilyen ügyes! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése