Az eredeti receptje Citromhabtól származik, én szó szerint teszem közzé, ahogy én találtam:
A tésztához: 60 dkg finomliszt,
2,5 dkg friss élesztő, 3,8-4 dl víz, csipetnyi cukor, 2 ek olaj, 1 csapott ek
só
A töltelékhez: 1,5 dl sűrített
paradicsom, 1 csapott kk só, 1 gerezd fokhagyma, ½ kk oregánó, 15 dkg sonka, 10
dkg gomba, 20 dkg reszelt sajt
Az
élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet, az olajat és a
sót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék vízzel kelt
tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha
megkelt a tésztánk, kicsit átgyúrjuk és újra kelesztjük.
Ezután
lisztezett munkafelületre borítjuk és kb. 1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk
belőle.
A
paradicsomsűrítményt elkeverjük a sóval, az oregánóval és a reszelt
fokhagymával, majd az elnyújtott tésztára kenjük.
Egyenletesen
rászórjuk a darabokra tépkedett sonkát, a felszeletelt gombát és a reszelt
sajtot.
Ízlés
szerint más tölteléket is használhatunk.
Egyenlő,
a formánknak megfelelő méretű négyzetekre vágjuk a tésztát, és óvatosan az
olajjal vékonyan kikent formába állítgatjuk őket. Célszerű a formát hosszában
felállítani ehhez a művelethez.
Még
15-20 percet kelesztjük a tésztát, végül 180 fokra melegített sütőben 40-45
perc alatt megsütjük a kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése