Hozzávalók: 1 cs tészta (bármilyen, én az orsótésztát szeretem a legjobban), 50 dkg
csirkemell, 4 gerezd fokhagyma, 1 nagy doboz tejföl, 1 tojás, 15 dkg mozzarella, 5 dkg
füstölt sajt, 20 dkg szalonna (opcionális), 1 tk rozmaring, olaj, petrezselyemzöld, só, bors
A
tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk,
hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és
kiolajozott hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a húst is. A tejfölt, a
zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott mozzarellát összedolgozzuk. A tejfölös
keverék felét ráöntjük a húsos tésztára és jól összeforgatjuk vele. A maradék
tejfölhöz keverjük a tojást, majd az étel tetején elsimítjuk. 180 fokon sütjük
10- 12 percen át. Közben a szalonnát - ha használunk - apróra vagdossuk és a füstölt sajtot is lereszeljük.
Az étel tetejére szórjuk, majd erre kerül az apróra vagdosott petrezselyemzöld
is és újabb 10 percen át sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni és szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése