A négy krumplit alaposan megmostam és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Bő másfél óráig sültek. Amikor a héja már púposodott és a krumpli puhult, akkor kivettem őket. Félbevágtam mind a négyet, evőkanállal kicsit kivájtam a közepüket. A következő krémmel töltöttem meg: 10 dkg mascarponét habosra kevertem 10 dkg krémes gorgonzolával. Picit sóztam, borsoztam, reszeltem bele egy gerezd fokhagymát szerecsendiót. (Itt jegyzem meg, hogy mivel a krumplik nagyok voltak, ennek a mennyiségnek a kétszeresét készítettem el). Meglocsoltam kicsit olívaolajjal a tetejüket és szórtam rá kevés chilipelyhet. Visszatoltam a sütőbe, amíg a sajt megolvadt. Sikere volt! :)
„Ha szeretsz, a szívedet belefőzöd az ételbe, a lelkeddel kavarod és a szemeddel őrződ, hogy aztán egész lényed forrón és lágyan az elé tedd, aki számodra a világon a legfontosabb.”
2014. december 4., csütörtök
Gorgonzolakrémmel töltött sült krumpli
Ügyelet után többnyire csak ejtőzöm itthon, sok kedvem ilyenkor szinte semmihez sincs. De azért itt van a fiam és a zuram is, enni pedig kell. Ez egy nagyon egyszerű étel, de azt hiszem nem sokan vannak, akik nem szeretik! :) Lementem a zöldségeshez 4 nagyobb krumpliért. A 4 krumpli volt 2 kiló! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése