Ma Hawaii felé mutatott a fakanalam! 😅
Egy főként amerikaiak által látogatott csoportban "jött szembe" ez a recept és mivel lakott még egy adag csirkecomb a mélyhűtőmben, hát, pont jól jött...
Egy közepesen nagy tálban keverd össze az ananászlét, szójaszószt, barna nádcukrot, ketchup-ot, rizsecetet, szezámolajat, reszelt gyömbért, fokhagymát. Adig keverjük, amíg a cukor feloldódik.
Helyezzük a csirkehús darabokat egy visszazárható műanyagzacskóba, vagy lapos edénybe, öntsük rá a páclé kb. 3/4-ét, jól forgassuk meg benne. Tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára.
Fóliával kibélelt tepsibe fektetjük a húsokat, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük úgy, hogy közben a kimaradt páclével kenegetjük, kb. 10 percenként. Fontos, hogy ne száradjon ki a hús.
Kis serpenyőben, közeps lángon keverjük össze az ananászt, a mézet, a szójaszószt és a mustárt. Addig keverjük, amíg felforr és kissé besűrűsödik. Ez kb. 5perc. Levesszük a tűzről. A combok sütésének utolsó 10 percégen kenjük meg a húsokat ezzel a mázzal. Már csak addig sütjük, hogy karamellizálódjon a máz..
Tojásos rizságyon újhagyma karikákkal és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Hawaira én is szívesen eljutnék, hát még ha ilyen finomat kapok! :-)
VálaszTörlés