2022. augusztus 10., szerda

Marinált koktélparadicsom

 A Sziget fesztivál számunkra elviselhetetlen! Sajnos sokszor bocsájtkozom felesleges vitába a támogatókkal, de nekünk, akik itt élünk, egyszerűen sokunknak elfogadhatatlan mindaz, ami ezzel a dzsemborival jár...

Így elmenekülünk a tanyára. Fiacskámék jönnek velünk, így biztosan finomakat fogunk enni. Ezt a koktélparadicsom mixet is ezért készítettem. Ez nem tartósítás, de azért hűtőben pár hetet kibír...


1 kg színes koktélparadicsomot mosás után felezünk, vagy negyedelünk (méretüktől függően). Tálba szórjuk, hozzáadunk  kb. 20 dkg magozott olajbogyót  és 2 fej félkarikákra vágott lila hagymát.
Összekeverünk 1,5 dl balzsamecetet (fehéret használtam), 4 ek mézet és 1 dl olívaolajat és jó csok csíkokra vágott bazsalikomot.
A paradicsomra öntjük. Megsózzuk, alaposan összeforgatjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük 4-5 órára.
Utána üvegekbe szedjük, levét ráöntjük.


Még szebb lesz, ha fekete paradicsom is van benne, vagy fekete olajbogyóval készítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése