2020. június 1., hétfő

Vajas-sajtos minikiflik

Gabicsek  megosztásán leltem ezt a receptet.Minden volt itthon hozzá, kedvem is volt és most nem tudom abbahagyni. :)


Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg rétes liszt, 1 dl olaj, 4 dkg friss élesztő, 3 dl szobahőmérsékletű tej, 2 tek só, 1 csipet cukorm 10 dkg vaj a tészta megkenéséhez

A tetejére: 1 tojás, 15 dkg reszelt sajt


Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben - nem szükséges felfuttatni. A két lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva (vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha megkelt a tészta, három egyelő gombócra osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastag kör alakúra, megkenjük a vaj 1/3-ával és 20 egyenlő háromszögre vágjuk. Szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk belőlük. A másik két gombóc tésztával is ugyanígy járunk el. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses programon kb. 12-13 percig sütjük.


Én annyival "turbóztam", hogy a kinyújtott tésztát sós vajjal kentem meg :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése