2018. április 4., szerda

Szentendre Hajósinas

Történt pedig, hogy ma kimentünk a fiamhoz Szentendrére megnézni az új műtermét, ahová át kellett költöznie. Eldöntöttük, hogy Szentendrén beülünk egy étterembe. Nem is emlékszem, mikor voltam utoljára étteremben, de nem is nagyon hiányzott, hiszen imádok főzni. :) A fiam műterme a Művésztelepen van. Az első kis utca, igazi szentendrei utcácska, Dézsma utca. Ebben az utcásban találtunk egy éttermet, aminek a neve: Hajósinas.
Különlegessége, hogy a bolgár konyha ízeit varázsolják az asztalra. Őszintén bevallom, egyáltalán nem ismerem a bolgár konyhát. A sopszka salátán kívül talán nem is tudnék hirtelen mást felsorolni. Így, őszinte várakozással tértem be, ebbe nagyon hangulatos vendéglőbe. :)
Készételek szinte nincsenek is az étlapon, inkább frissen készül minden. És most leírom, ami az étlapon szerepel a bolgár konyháról:
"A bolgár konyha alapja a joghurt és a szirene sajt, a bárány és rengeteg a zöldség. Fűszerek tekintetében a borsikafű (csombor), a kömény, a kapor és a fodormenta a legjellegzetesebb." Sok mindent megtudtam a bolgár borokról, a kézműves sörökről is.
Ha Szentendrén jártok és különleges ételeket szeretnétek kóstolni, meleg szívvel ajánlom a Kisinas éttermet.  Olyan kedvességgel és szeretettel veszik körül a betévedt vándort, mintha családtag tért volna haza :)


Az étterem belülről:


Bárányküfte
Saját készítésű hacksteak (grillfasírt) bárányhúsból különleges fűszerekkel, olívaolajos kapros sült burgonyával, salátával:


Vadburger v.s. Balkan Style
Vaddisznóból és szarvasból készített burgerhús házi sült lepényben sopszka salátával, lutenciával és sült burgonyával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése