2016. november 11., péntek

Rizses tonhalsaláta

Azt hiszem, ennek a salátának az elkészítése még nagyon sokáig elkísér majd... Ugyanis ennek is tegnap álltam neki. A fiam itthon volt (együtt jöttünk haza, miután megmutatta Szentendrén a művésztelepen lévő műtermét, majd eljött velem a Karácsonyboltba) és velem együtt dolgozott a salátán a konyhában. Talán egészen kicsi korában sertepertélt mellettem és ez most olyan emlékeket idézett, amiktől szinte a könnyem is kicsordult... Finom a saláta, de ettől az együttműködéstől számomra a világ legjobbja! :)



Hozzávalók: 50 dkg hosszú szemű rizs, 4 gerezd fokhagyma, 6 ek fehérborecet, 11 ek olaj, 3 dl joghurt, 2 dl majonéz, 2 ek citromlé, 6 tojás, 1-1 piros, zöld és sárga kaliforniai paprika, ½ kígyóuborka, 2 kis doboz sós tonhalkonzerv, 5 dkg fekete olajbogyó, ½ cs snidling, só, bors
A díszítéshez: citrom és bazsalikom
Sós vízben a rizst kb. 15 perc alatt megpároljuk. A fokhagymából 3 gerezdet összezúzunk, az ecettel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Cseppenként beledolgozunk 10 ek olajat, majd a joghurttal, a majonézzel és a citromlével elvegyítjük. Sóval, borssal ízesítjük, végül a rizzsel összekeverjük. A tojásokat 10 percig főzzük, megtisztítjuk és rövid pihentetés után felaprítjuk. A paprikát és az uborkát apróra daraboljuk. A tonhalat és az olajbogyót külön-külön lecsöpögtetjük. A hozzávalókat összekeverjük és legalább 1 órát érleljük. Fogyasztás előtt a maradék fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a maradék olajban aranybarnára sütjük, és az aprított snidlinggel együtt a salátára szórjuk. Citromszeletekkel és bazsalikommal díszítjük.


1 megjegyzés:

  1. Azt elhiszem, hogy a legjobb, szeretettel, örömmel készült. Ismerem ez az érzést és tudom milyen jó.

    VálaszTörlés