Hozzávalók: kb. 20 db
medvehagyma, 10 dkg füstölt sajt (+ a tetejére), 4 db főtt tojás, 4 db nyers
tojás, 4 ek zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, só, őrölt
fehérbors, szerecsendió
A medvehagymát vágjuk
apróra. 4 tojást főzzünk keményre, szintén vágjuk apróra, tegyük félre. Egy
serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk 1-2 percig,
apránként öntsük hozzá a tejet, és minden alkalommal keverjük simára, közben
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
Ezután egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, mindegyikkel keverjük simára.
Végül keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima
masszát kaptunk, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az apróra vágott
medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást és a zsemlemorzsát. A sütőformát
kenjük ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával. Öntsük bele a masszát, majd
szórjuk meg a tetejét zsemlemorzsával és ízlés szerint reszelt sajttal. Helyezzük
be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük
szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd helyezzük
rácsra és hűtsük ki egészen. Az elkészült felfújtat tálalhatjuk langyosan, vagy
éppen teljesen kihűtve.
„Ha szeretsz, a szívedet belefőzöd az ételbe, a lelkeddel kavarod és a szemeddel őrződ, hogy aztán egész lényed forrón és lágyan az elé tedd, aki számodra a világon a legfontosabb.”
2015. április 20., hétfő
Medvehagymás-tojásos-sajtos felfújt
Bár már elfeledkeztem róla, de ma a kezembe akadt a hűtőben egy csokor medvehagyma. És érdekes módon, a világon semmi baja nem volt, pedig legalább egy hete már ott lakott, ha nem régebb óta. Mivel ma láttam megjelenni a receptet a Mindmegette-n, eszembe jutott, hogy én ezt már csináltam régebben is. Minden volt hozzá itthon, úgyhogy gyorsan megcsináltam. Terveim szerint, holnap viszek is belőle a munkába. De ahogy most a tálra nézek, ez egyáltalán nem biztos...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése