Az ötlet: Mindmegette
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb (diója), 5 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 nagy krumpli, 1 zeller, 1 karalábé, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, feketebors, só
Mártáshoz: a levesből a
zöldségek, tejföl, mustár, babérlevél, pici cukor, citromlé
Valamint: 50 dkg spagetti
tészta
A
húst szeletekre vágom, majd a megtisztított, feldarabolt zöldséggel és a
fűszerekkel ízletes levest főzők belőle. A levest leszűröm. A zöldségeket
botmixerrel pépesítem, egy edénybe teszem, és a levessel hígítva (kb. fél
liter) felfőzöm. Beleteszem a babérlevelet és a mustárt, összefőzöm. Mivel elég sűrű mártást kaptam, oly annyira, hogy én plusz levest is tettem bele, nem kellett lisztes habarás, csak tejfölt tettem bele egy kis pohárral. Ízesítem
(cukor, só, mustár, citromlé), hogy finom pikáns legyen. A spagettit kifőzöm, leszűröm,
tányérokra szedek belőle, rárakok 1-1 hússzeletet, erre pedig bőséggel mártás
locsolok, így tálalom.
A kedvenc ételem. Anyukám apró krumpligombóccal készítette... Imádom!
VálaszTörlés