Nem tudom, ki hogy van vele, de én rá vagyok kattanva a burrata sajtra! Ahogy megnyitod a "bőrét" és szabadon engedi a tejszínes-krémes belsejét... Hát ez mesés. Sajnos elég ritkán tudok beszerezni, még a speciális olasz boltokban is ritkán van. Most viszont volt egy dobozzal és gyorsan fel is használtam a mai/holnapi ebédhez.
Ez az egész étel nagyon finom!
A félbevágott koktálparadicsomokat összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal. Szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, de ne zsúfold túl! 200 fokos sütőben sütjük kb. 20 percig. A vékonyra szeletelt csirkemellet sózzuk, füstölt paprikával és olasz fűszerkeverékkel fűszerezzük. 2 ek forró olívaolajon kb. 5 perc alatt pirosra sütjük, kiszedjük egy tányérra. Ugyanabba a serpenyőbe tesszük a citromszeleteket, az apróra vágott fokhagymát és a vajat, néhány percig alacsony lángon főzzük, amíg a citrom leve kienged és a fokhagyma megpuhul. Lehúzzuk a tűzről, a citromhéjakia kiszedjük belőle. A kifőtt tésztát beleforgatjuk, hogy mindenhol vonja jól be a vajas mártás. A tészta tetejére tesszük a csirkét és a paradicsomot. Én középre tettem a burratát, felhasítottam, meglocsoltam olívaolajjal. Az egészet megszórtam bazsalikommal. Elviselne fenyőmagat is, de elfelejtettem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése