2025. szeptember 27., szombat

Csirkés spagetti burratával, citromos, fokhagymás, vajas szósszal

 Nem tudom, ki hogy van vele, de én rá vagyok kattanva a burrata sajtra! Ahogy megnyitod a "bőrét" és szabadon engedi a tejszínes-krémes belsejét... Hát ez mesés. Sajnos elég ritkán tudok beszerezni, még a speciális olasz boltokban is ritkán van. Most viszont volt egy dobozzal és gyorsan fel is használtam a mai/holnapi ebédhez. 

Ez az egész étel nagyon finom!


Sült paradicsom: 280 g koktélparadicsom félbevágva, 2 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma apróra vágva, só, bors
Továbbá: 2 csirkemellfilé, só, 2 tk füstölt paprika, 1 tk olasz fűszerkeverék, 2 ek olívaolaj, fél citrom vékonyan szeletelve, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek vaj
225 g spagetti, 225 g burrata sajt


A félbevágott koktálparadicsomokat összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal. Szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, de ne zsúfold túl! 200 fokos sütőben sütjük kb. 20 percig. A vékonyra szeletelt csirkemellet sózzuk, füstölt paprikával és olasz fűszerkeverékkel fűszerezzük. 2 ek forró olívaolajon kb. 5 perc alatt pirosra sütjük, kiszedjük egy tányérra. Ugyanabba a serpenyőbe tesszük a citromszeleteket, az apróra vágott fokhagymát és a vajat, néhány percig alacsony lángon főzzük, amíg a citrom leve kienged és a fokhagyma megpuhul. Lehúzzuk a tűzről, a citromhéjakia kiszedjük belőle. A kifőtt tésztát beleforgatjuk, hogy mindenhol vonja jól be a vajas mártás. A tészta tetejére tesszük a csirkét és a paradicsomot. Én középre tettem a burratát, felhasítottam, meglocsoltam olívaolajjal. Az egészet megszórtam bazsalikommal. Elviselne fenyőmagat is, de elfelejtettem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése