2025. augusztus 24., vasárnap

Csirke őszibarackkal - 30 perces egyserpenyős étel

 Nincs fióka berepülés és ilyenkor próbálok kevesebbet főzni, bár nekem ez nem megy túl könnyen. 

Kallódott 3 szem őszibarack a hűtőben, fel akartam használni és azt hiszem, ez tökéletes választás volt!


Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkecomb, bőr nélkül, 1/2 tk chilipor, 1 tk olasz fűszerkeverék, só, bors, 2 ek olívaolaj, 2-3 közepes, sárga húsú őszibarack - szeletelve, 3 ek méz, fél citrom leve, 2 ek vaj

A combokat befűszerezzük chiliporral, olasz fűszerkeverékkel, sóval, borssal. Egy serpenyőt (lehetőleg öntöttvas) közepes lángon felmelegítünk (kb. 2 perc). Hozzáadunk 2 ek olívaolajat. Rátesszük a combokat. Közepes lálngon sütjük enélkül, hogy mozgatnánk, kb. 5 percig. Ennyi idő alatt szépen megpirul. Lejjebb vesszük a hőt, a húsokat megfordítjuk és további 5 percig sütjük. Ezután kivesszük a húsokat egy tányérra. A serpenyőbe tesszük a felszeletelt barackokat és kissé megproljuk őket kb. 5 percig, de ne főzzük túl! A végén adjuk hozzá a mézet, a citromlevet és a vajat. Keverjük össze. Tegyük vissza a mártásba a csirkecombokat és rövid ideig átmelegítjük.

Én rizzsel tálaltam, de krumpilürével is finom lehet 💓

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése