2025. július 26., szombat

Sárgabarackos morzsás pite

 Még épp, hogy elcsíptem fél kiló sárgabarackot. Szeretem a morzsás sütiket, szerintem különleges élményt ad, ahogy a ropogós morzsa megpattan a fogaid között, amikor ráharapsz. És ez vegyül a kissé fanyar, krémes gyümölccsel. Mmmmmm 😋


Tészta: 500 g finomliszt, 2 ek porcukor, 1 tk sütőpor, 1 citrom reszelt héja, nagy csipet só, 250 g hideg vaj, pár ek hűtőhideg víz.

Töltelék: kb. 50-60 dkg sárgabarack, porcukor, 1 ek kukoricakeményítő

A lisztet elkeverjük a porcukorral, sütőporral, citromhéjjal és sóval, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. A vizet is belefolgozva gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, kétfelé vesszük és betesszük a hűtőbe.

A barackokat kimagozzuk és feldaraboljuk (én négybe vágtam őket). Megszórjuk porcukorral - ízlés szerint - és 1 ek kukaricakeményítővel alaposan összekeverjük.

A tészta egyik felét vajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk, elosztjuk rajta a barackot és a tészta másik felét ráreszeljük a tetejére.

180 fokos sütőben pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése