2022. március 6., vasárnap

Durbincs citromos pestóval és rozmaringos burgonyával

 Azt hiszem, nem először sajnálkozom, hogy kevés halat eszünk. Nyilván ezen csak én tudnék változtatni és nem tudom pontosan, miért nem készítem gyakrabban.

Egyik kedvenc halfajtám a durbincs (mondjuk olyan naaagy összehasonlítási alapom nincs azért...), de tényleg nagyon finom. A csontvázán kívül a húsa nagyon omlós és nem szálkás.


A halat kívül-belül sózzuk, borsozzuk. Hasüregükbe egy-egy szál rozmaringot és 2-2 karika citromot dugunk. Olívaolajjal lekenjük a bőrüket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.
kb. 80 dkg krumplit cikkekre vágnuk és sós vízben 10 perc alatt előfőzzük. Szűrőbe téve lecsöpögtetjük, teljesen "leszárítjuk". 
Olívaolajon megpirítunk 2 gerezd áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a krumplit, sózzuk és apróra vágott rozmaringlevélel megszórjuk. Pirosra sütjük.
A halakat 200 °C-os sütőbe toljuk és 2030 perc alatt készre sütjük őket.
Amíg sülnek, elkészítjük a citromos pestót. A csokor petrezselymet, 1 citrom levét, 2-3 ek olívaolajat összeturmixolunk. Sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor a halakat a kurmplira fektetjük és megkenjük a citromos pestóval.


Itt még előkészítve várják a halacskák , hogy megsüljenek :)


A mai desszert megint csak Györgyusz barátném bolgjából származik. Két csoffadt babán várt a sorsára. Kuka helyett végezte ebben a banános sütiben és még a tegnapról megmaradt olvasztott csoki is belekerült :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése